Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Wie is Bureau Buitenland?

Heleen Pelle – eigenaar, contactpersoon.

Tijdens haar studie aan de Universiteit in Wageningen kwam Heleen in contact met AIESEC, een internationale organisatie van studenten die stages regelen voor elkaar in meer dan 50 landen. Tijdens deze periode raakte ze besmet met het reisvirus. Dit leidde ertoe dat zij 2 stages deed in het buitenland en daarna als zomer-stewardess gedurende 2 zomers veel intercontinentale bestemmingen heeft gezien.

Na afronding van haar studie werkte Heleen een aantal jaar als marketing deskundige in het bedrijfsleven voordat zij docent Marketing werd in het hoger onderwijs (Rijks Universiteit Groningen en de Radboud Universiteit).

Toen haar oudste dochter na haar eindexamen werd uitgeloot voor de studie van haar keuze kwam zij in aanraking met het fenomeen van een Tussenjaar. Haar dochter ging naar een College in Engeland en kwam terug met meer zelfvertrouwen en meer sociale vaardigheden. En natuurlijk was haar Engels ook enorm verbeterd. Deze ervaring was voor Heleen aanleiding om dit ook voor anderen realiseerbaar te maken.

“Ik realiseerde me dat hier mijn passie lag: het bijdragen aan de ontwikkeling van jong volwassenen in een internationale omgeving.”

Bureau Buitenland werd in 2007 gestart en inmiddels zijn er zeer veel contacten gelegd met onderwijsinstellingen, vrijwilligersprojecten en andere gap year specialisten over de hele wereld. Deze contacten onderhoudt Heleen door regelmatig bezoeken af te leggen in het buitenland en door deel te nemen aan internationale workshops. Hierdoor is zij in staat om elk jaar weer leuke nieuwe programma’s toe te voegen aan de bestaande mogelijkheden. De brug naar het Hoger Onderwijs is inmiddels ook gemaakt, zodat Heleen nu ook studenten begeleidt die op zoek zijn naar een internationale Minor, of Master.

“Zo heb ik dus een goed excuus om veel te reizen, met een win-win doelstelling. Uiteindelijk geven de enthousiaste reacties van mijn klanten (en van hun ouders) na een geslaagde wereld-ervaring het meest voldoening van mijn werk.” 

Het begeleiden van jong volwassenen in hun ontwikkelingsproces tot zelfstandig denkende en opererende mensen is voor Heleen de rode draad in haar leven. Haar ervaring is dat een zorgvuldig uitgekozen buitenlandervaring hier goed aan kan bijdragen.

Het motto van Heleen: “Verken de wereld, ontdek jezelf!!”

Share Button

Reacties zijn gesloten.