Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Studiekeuze-Op-Maat

Je eindexamen gehaald, en dan……….??

Gestart met een studie die toch niet blijkt te voldoen aan je verwachtingen?

Je bent genoodzaakt om naar een andere studie uit te kijken, omdat je bent uitgeloot, of omdat je je BSA niet hebt gehaald?

Welke Master-studies sluiten goed aan op je Bachelor?

Er is tegenwoordig zo’n groot aanbod van studies. Vaak zie je dan door de bomen het bos niet meer. Als studiekeuze-coach ben ik aangesloten bij de landelijke organisatie StudiekeuzeOpMaat

Alle 13 coaches van StudiekeuzeOpMaat helpen je graag, als een soort privé-decaan, om middels een aantal gesprekken en opdrachten, samen met jou uit te vinden welke studiekeuze het best bij jou past.

Student in Library

Je wordt begeleid bij het zelf leren kiezen zodat  je zelf een weloverwogen keuze leert maken. De kans dat je spijt krijgt van je eigen keuze, is minder groot dan wanneer je een studie gaat doen op advies van anderen.

Je wordt verder begeleid dan de keuze voor een bepaalde studierichting, zoals bv. Technische Bedrijfskunde, of Psychologie, want iedere Universiteit, of Hogeschool geeft een eigen invulling aan het curriculum (samenstelling van het vakkenpakket) van de betreffende opleiding. Het doel is om te komen tot het maken van een hele concrete studiekeuze, zodat je precies weet voor welke studie(s) en waar je je gaat inschrijven.

Kenmerkend voor mijn aanpak is dat ik mij goed kan inleven in de dilemma’s van de leerling/student waar ik mee werk. Ik neem de tijd om naar hen te luisteren en kan goed analyseren. Daarnaast beschik ik over een brede kennis op het gebied van het Hoger Onderwijs. Samen met de leerling/student wil ik er achter komen waar hun kwaliteiten en interesses liggen en hoe die het beste tot hun recht komen.

Loop je daarna toch nog vast tijdens je studie, omdat je het lastig vindt om het studeren goed in te pannen? Dan kan ik je een coachingsprogramma bieden dat specifiek gericht is op studieplanning.

 

Meer weten? Bel me op: 026-4425379, of mail naar heleen@studiekeuzeopmaat.nl.

Share Button

Reacties zijn gesloten.