Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Annemartijn deed een Health-project op Bali

Nadat Annemartijn haar Bachelor Sociologie had afgerond, bleef er nog een half jaar over om andere dingen te doen voordat ze met haar Master (Sociologie van Gezondheid, Welzijn & Zorg) zou beginnen. Ze besloot om vrijwilligerswerk te doen op het mooie Indonesische eiland Bali.

Lees hier haar ervaringsverhaal: “Via Bureau Buitenland heb ik geregeld dat ik in mijn tussenjaar (na m’n Bachelor) voor 6 weken les kon geven over gezondheid op verschillende scholen op Bali. De eerste week was een Introductie week, waar je zowel de Balinese cultuur, als het eiland en alle andere vrijwilligers goed leert kennen. In die week ben ik erg hecht geworden met mijn introductie-groep en is dat een goede basis geweest voor de verdere 6 weken.

Na de Introductie week startte ik met lesgeven op scholen over gezondheid. In eerste instantie was dit op basisscholen, maar dit was erg lastig aangezien de kinderen nog geen Engels konden. Daarna ben ik les gaan geven op een universiteit. Dit klinkt spannender dan het is, want het is niet te vergelijken met een universiteit zoals wij die hier hebben. De studenten zijn wel een stukje ouder, maar nog steeds erg enthousiast en willen alles van jou leren! Dat maakte voor mij het project ook zo leuk; het enthousiasme en de energie die je terugkrijgt van de leerlingen.

We leerden hen basis dingen over gezondheid die voor ons heel normaal zijn; zoals bijvoorbeeld hygiëne, gezonde voeding, slechte leefgewoontes (alcohol, roken, drugs), hiv/aids, en ziektes van muggen. De kennis over deze onderwerpen is erg schaars op Bali, maar de interesse erin des te groter. Dat maakt de leerlingen zo enthousiast en daardoor het lesgeven ook erg leuk. Tevens zie je door het lesgeven echt hoe de Balinese cultuur is en inwoners zijn, omdat je elke dag met ze werkt. Hier leer je erg veel van en het is een unieke kan die je als gewone toerist niet zult krijgen.

Verder was alles prima geregeld door de ontvangende organisatie, Green Lion. Ze doen hun best om je zo thuis mogelijk te laten voelen en staan open voor kritiek en verbetering.

De laatste week ben ik naar Nusa Penida (een eilandje voor de kust van Bali) gegaan voor een Turtle project. De accommodatie daar was wel echt even wennen, en ik vond het persoonlijk te druk met vrijwilligers voor het werk wat er gedaan moest worden. Wel was het werken met de schildpadden erg leuk en het was een mooie gelegenheid om het eiland ter verkennen.

Al met al een fantastische ervaring die ik niet had willen missen!!

Share Button

Reacties zijn gesloten.