Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Cornera deed een Cambridge-examencursus in het traditionele Cambridge

Cornera MellemaHet was een ontzettend leuke en mooie ervaring die ik voor geen goud had willen missen. Als het kon had ik er zo nog een andere 3 maanden aan vastgeplakt, echt geweldig.

Ik had niet gedacht dat het zo leuk zo zijn. In het begin vond ik het een beetje spannend om weg te gaan van huis, maar toen ik er eenmaal was wist ik dat het goed zat. Ik heb hele leuke mensen ontmoet van verschillende nationaliteiten en de lessen waren erg goed en de school is heel erg leuk.

Ik heb de cursus afgesloten met het CAE-examen (Cambridge-Advanced) en heb dat gehaald op C1-niveau.

De school

Buiten de lessen om had de school voor elke dag activiteiten. Elke maand kreeg je een activiteiten programma waarop stond wat je na school kon gaan doen – samen met de andere studenten van de school – zoals, bakken, naar museums, punting op de rivier, naar de film, bowlen en nog veel meer. Daarnaast had je in weekenden excursies naar andere Engelse steden zoals York, Canterbury, Oxford of naar de Stonehenge en nog veel meer.

Ik ben een aantal keer mee geweest met de weekend excursies. Dat was een unieke kans om zoveel mogelijk Engelse steden te bezoeken en veel over Engeland te weten te komen en om gewoon te genieten.

De huisvesting

De eerste twee weken zat ik in een gastgezin, omdat ik nog geen 18 was. Ik woonde toen bij een hele aardige alleenstaande Chinese moeder. Ik had een grote, lichte kamer met tweepersoonsbed en bureau. Er woonde ook een Zwitsers meisje die bij mij op school zat, dus het was erg gezellig thuis.

Tripos Court Residence CambridgeNa mijn 18de verjaardag ging ik naar Tripos Court, een studenten residentie, en daar had je je eigen kamertje en badkamer en een keuken die je met 6 anderen moest delen. De kamer was wel erg klein, maar je had niet veel nodig want je was voornamelijk buiten de residentie of in de keuken met anderen. Halverwege mijn verblijf ben ik van verdieping gewisseld omdat de Chinezen op mijn verdieping erg luidruchtig waren en de keuken altijd vies achter lieten. Verder was het altijd erg gezellig in de residentie en er was goede bewaking en de afstand naar school en centrum waren op de fiets goed te doen.

Overige ervaringen

Het uitgaan was echt ontzettend leuk. Hele leuke clubs en pubs, allemaal in de buurt en gewoon erg gezellig. Daarnaast zijn er ook heel veel leuke winkels in Cambridge en een groot overdekt winkelcentrum.

Voor natuur moet je buiten Cambridge zijn. Vooral richting het noorden is de omgeving prachtig met heuvels en wijde landschappen. In de stad zelf zijn diverse parken waar je goed van de natuur kan genieten.

Er zijn ook diverse sportscholen. Eén zit er tegenover de residentie, die erg populair is. Verder kan je je ook inschrijven voor een hockey of voetbal team die gekoppeld zit aan de university.

Ik heb me heel veilig gevoeld in Cambridge. Het is een kleine gezellige stad waar je je op je gemak voelt, ook ’s avonds. Ik heb wel een fietsongeluk gehad in de laatste week waardoor ik heel erg last van mijn voorhoofd had. Er reed op dat moment een ambulance achter mij die meteen te hulp schoot en mij naar het ziekenhuis bracht. Daar zijn foto’s van mijn schedel gemaakt en ben ik verder heel goed geholpen door het vriendelijke personeel. Doordat ik uit het buitenland kwam, was alles gratis. Dus naast het ongeluk zelf heb ik de medische hulpverlening en voorzieningen als heel prettig ervaren.

 

 

 

 

 

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.