Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Danique deed met veel plezier een examencursus Engels in Cambridge

“Ik heb veel aan mijn drie maanden in Cambridge gehad; je leert ontzettend veel dingen, zoals jezelf, nieuwe mensen, en een nieuwe taal beheersen op een hoog niveau. Voor mij was het een grote stap om in me eentje naar het buitenland te gaan om vervolgens drie maanden op mezelf te wonen in een vreemde stad maar door dit te doen ben ik zelfverzekerder geworden en meer in staat om nieuwe en andere dingen dan normaal te doen.”

“De cursus heeft voor het grootste deel aan mijn verwachtingen voldaan; De groepsgrootte van 8 studenten in de examenklas was perfect en het was fijn dat de leeftijdsverschillen niet groot waren. Ook waren de lessen fijn, de ochtendlessen waren bij mij wat intensiever dan die van de middag (die wat speelser waren) maar dat verschil maakte zo’n schooldag juist ook weer leuk. Alleen het verschil in verschillende nationaliteiten was niet heel groot; er waren veel Zwitsers en ook veel Fransen en ook meerdere Nederlanders.”

“Buiten de lessen om werden er activiteiten georganiseerd die bijna allemaal gratis waren, zoals een pubquiz, punten, wat drinken, sporten, national food day, een museum bezoeken en bijvoorbeeld de halloween party. Ook waren er betaalde excursies zoals een weekend naar een andere stad (Birmingham of Oxford) en je kon naar een musical in Londen.”

“Wat mijn huisvesting betreft: ik verbleef in een studentenresidentie, waar ik een prima kamertje had, elke week werd het schoongemaakt, de (gezamelijke) keuken was netjes en schoon, en er waren goede regels en strenge controle wat een fijn en veilig gevoel gaf. De residentie lag op ongveer 10 min lopen van de school en met de fiets was je met 10 min in het stadscentrum. Ideaal dus! En een fiets is sowieso een perfect vervoermiddel in Cambridge.”

“Tenslotte, was de begeleiding van Bureau Buitenland heel prettig. Ik vertrok met een fijn gevoel naar Cambridge, omdat mij van tevoren was verteld dat als mij iets niet beviel (verblijf, school etc.) Bureau Buitenland mij zou helpen met het vinden van wat anders. Gelukkig is dat niet nodig geweest!”

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.