Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Elien – Spaans in Granada (Spanje)

Elien Hagedoorn GranadaEen taal, een thuis, veel vrienden, veel ervaring, meer zelfstandigheid, onvergetelijke momenten; een toekomst rijker!

Ik heb in 4,5 maand tijd echt ontzettend veel geleerd. Het tempo op de school lag hoog, alle delen van de grammatica werden er echt snel behandeld. Er waren veel Nederlanders maar nooit zo dat het de meerderheid van de klas betrof. Veel Zweden ook en verder een gelijkmatige verdeling van andere Europese landen, met zo nu en dan een Canadees, Americaan of Australiër. Leeftijd: grotendeels jongeren tussen de 17-25 jaar.

Granada is dé studentenstad van Spanje. Met zo’n 60.000 studenten, waaronder ontzettend veel Erasmus-studenten, kan er 7 dagen per week feest worden gevierd en is het altijd bruisend en gezellig. Granada is ook de goedkoopste stad van Spanje geloof ik en vooral de gratis tapas die je bij elk alcoholisch (in sommige gevallen ook fris-) drankje krijgt, zijn echt kenmerk van de stad.Qua winkelen is Granada ook prima, naast veel Arabische winkeltjes in de wijk Albaicin zijn winkels van de grotere ketens (zara, mango, h&m, pull&bear, bershka, Corte Ingles warenhuis ) ook allemaal aanwezig.

Elien Hagedoorn 2 GranadaNatuur is op korte afstand van de stad te vinden. De besneeuwde toppen van de Sierra Nevada zijn vanaf overal in de stad te zien en het dichtstbijzijnde strand is met de auto ook maar op 45 minuten afstand. In de Sierra Nevada kan tot in april worden geskied. Vanaf het busstation in Granada gaan er bussen naar alle stranden in de omgeving en naar steden in de omgeving, maar ook rechtstreeks naar Madrid, Barcelona, etc.

Na eerst 3 maanden Bristol was Granada ook weer een perfecte stad voor mij. De school, de accommodatie, de verwachtingen (voor zover ik die had), alles paste erg goed bij mij. Het advies van Bureau Buitenland is voor mij heel waardevol geweest want zonder was het toch veel moeilijker geweest om echt ‘mijn plekje te vinden’ in het buitenland.

 

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.