Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Florine volgde een examencursus Frans in Montpellier

Montpellier - ILADe school was erg centraal gelegen in de stad, met kleine klassen van maximaal 10 leerlingen. De receptionisten waren erg behulpzaam en de leraren die ik gehad heb waren allemaal erg goed en ik keek er erg naar uit om naar school te gaan. De lessen waren gevarieerd en alles werd duidelijk uitgelegd.

Ik heb me voorbereid op een officieel Frans examen,DALF C1, en dat heb ik ook gehaald!

De school organiseerde 6 dagen per week activiteiten, zoals kajakken, wijn proeven, een bezoek aan het Haribo museum, een make-up workshop en iedere maandag was er een tour door de stad voor nieuwe studenten.

Ik heb zelf af en toe deelgenomen aan excursies naar steden in de buurt, meerdere keren op de stadstour, verder een quiz en picknick aan de oever van de Lez en op een tour van de Grottes de Demoiselles geweest.

Ik heb de eerste weken in een gastgezin gezeten, omdat ik nog geen 18 was. Daar was het prima, de kamer was best groot en het was dichtbij de school: 15 minuten lopen. Mijn gastvrouw was behulpzaam en kookte erg lekker, speciaal Franse gerechten om de andere studenten en mij kennis te laten maken met de Franse keuken.

De studentenresidentie waar ik na mijn 18-de verjaardag kwam te wonen was een paar straten verder weg van mijn gastgezin, dus ik hoefde gelukkig niet ver te gaan toen ik verhuisde en de school was dus nog steeds erg dichtbij. Mijn kamer was prima en de huisgenoten waren allemaal erg aardig en ik heb het daar erg gezellig gehad.

Omdat Montpellier een studentenstad is, waren er eigenlijk altijd wel mensen in de stad en het uitgaansleven was dan ook veel levendiger dan waar ik woon. Erg veel leuke bars en cafes.

Verder was er een groot Centre Commercial op 20 minuten afstand van de stad met de tram met erg veel winkels en een winkelcentrum in de stad met vooral grote winkelketens, en in de stad zelf waren er veel kleine boutiques en vintage winkels, dus voor iedereen wat wils.

Het strand was niet ver weg en erg mooi.

Ik woonde op loopafstand van de meeste plaatsen maar voor verdere dingen ik heb toch vaak de tram genomen die erg duidelijk, punctueel en overal goed georganiseerd was. Jammer dat de verbinding ’s avonds niet erg lang door ging.

Het advies en de service van Bureau Buitenland heb ik als zeer positief ervaren. Het meeste contact verliep via mijn ouders en die waren erg tevreden!

 

 

 

 

 

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.