Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Het tussenjaar van Gijs in Engeland

Gijs heeft nog wel even getwijfeld of hij na het behalen van zijn eindexamen wel een tussenjaar zou nemen. Het was een raar laatste schooljaar geweest door de start van de Corona-epidemie. Hoe zou de wereld er vanaf september uitzien? Het was nog onzeker of het studieprogramma hier in Nederland weer face-to-face zou zijn. Gijs besloot daarom om eerst zijn Engels te gaan bijschaven in Engeland. Het oorspronkelijke plan was om 3 maanden te gaan, maar het werden er uiteindelijk 9. Gijs sluit het jaar af met het meest gevorderde Cambridge-examen; het CPE.

“Ik ben een heel schooljaar in Chichester geweest tijdens de COVID periode en heb dus last gehad van de nodige restricties en lockdowns. Desondanks heb ik een geweldig tussenjaar gehad!”

Gelukkig heb ik op twee maanden na altijd fysiek les gehad. De lessen zijn altijd uitstekend verzorgd en ik zat altijd  met een kleine groep studenten in de klas. Daardoor werd ik erg goed voorbereid op de (Cambridge)-examens. Wat betreft die examens, zijn er veel opties om uit te kiezen waardoor je altijd wel een examen vindt waar jij wat aan hebt en dat op jouw niveau is.

Naast al het Engels in de klas, heb ik mijn Engels ook goed verbeterd doordat ik veel omging met Britten en internationale medestudenten. Op deze manier leerde ik verschillende culturen kennen en gebruikte ik continu mijn Engels.

De faciliteiten op de campus waren goed. Ik had mijn eigen slaapkamer met badkamer in de residentie op de campus. De keuken deelde ik met zes andere medestudenten. Daarbij krijg je ook toegang tot de sportschool en de tennisbanen. Zelf heb ik in het voetbalteam van het College gezeten en daarnaast heb ik veel getennist en gebadmintond.

De begeleiding van Heleen was erg goed. Naast dat ze een goed advies wist te geven, bleef ze altijd betrokken en kon ik met vragen altijd bij haar terecht.

Share Button

Reacties zijn gesloten.