Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Jonath deed een Taalcursus Engels en Vrijwilligerswerk in Kaapstad

Ik heb eerst 3 maanden een Examencursus Engels gedaan, daarna een paar weken rond gereisd en tenslotte nog 2 maanden vrijwilligerswerk gedaan.

Engels en vrijwilligerswerk in Kaapstad

Engels en vrijwilligerswerk in Kaapstad

De CAE-cursus werd erg goed gegeven. Mijn lerares was een erg leuke vrouw die goed wist hoe ze de stof moest overbrengen. Mijn klasje bestond uit 6 leerlingen, waarvan 4 Zwitsers. Ik was het jongst, maar dat was absoluut geen probleem. Ik ben netjes geslaagd met een B. Ik ging ook vaak op woensdagmiddag naar een Township om daar eten uit te delen en met de kinderen te spelen. Dat deed ik onder begeleiding van de school waar ik zat. Na mijn cursus heb ik nog 2 maanden als vrijwilligster gewerkt in een kindertehuis. Deze ervaring was voor mij heel bijzonder en het liefst zou ik terug gaan om de kids weer even te zien. Ik mis ze echt heel erg!

Kaapstad is een erg leuke en mooie stad met een hele bijzondere ligging: met de Tafelberg en aan zee. Zo gauw je Kaapstad uit bent zie je meer  ‘Afrika’. Ik heb wel één vervelende ervaring gehad in de trein. Echt, de trein moet je na 18.00 uur niet meer gebruiken!!

Het is alles bij elkaar echt de beste ervaring die ik ooit heb gehad. Heel bijzonder en ik heb er geweldige vriendschappen aan over gehouden. Afscheid nemen van de stad en vooral van de kinderen in het tehuis was heel moeilijk.

Share Button

Reacties zijn gesloten.