Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Marlies haar ervaringen in Nepal

Marlies wilde tijdens haar Tussenjaar graag op reis, maar niet in haar eentje. Daarom boekte ze een georganiseerd programma in Nepal waarbij ze de begeleiding had van lokale gidsen, waardoor ze Nepal op een hele bijzondere manier kreeg te zien.

“Mijn reis in Nepal is er één geweest om nooit te vergeten! De verscheidenheid van Nepal is adembenemend! Daarnaast heb ik leuke mensen ontmoet, gelachen, geleerd en wat was het een avontuur. ”

“Ik had verwacht dat ik mijn hele programma met een groep van ca. 8 personen zou zijn. Helaas was dat niet het geval. Wegens omstandigheden waren er maar weinig deelnemers. Dat was in eerste instantie een kleine teleurstelling, maar ik heb toch juist hele leuke mensen ontmoet en ook heeft de organisatie me enorm geholpen. Met een eerlijke en open instelling hebben ze er alles aan gedaan het programma aan alle wensen aan te passen en wat heb ik ervan genoten.

De georganiseerde trip gaf me een stevige basis van kennis, openheid en gezelligheid waar ik mijn hele ervaring op heb kunnen bouwen. Ik heb echte cultuur geproefd en de variatie aan mooie natuur kunnen aanschouwen. Van het drukke centrum in Kathmandu naar de jungle in Chitwan National Park en ik heb zelfs een sneeuwstorm meegemaakt tijdens de Poon Hill trek.
Ook kregen we taalles, kookles en we zijn een keer uitgenodigd op het verjaardagsfeest van één van de staff-leden. Een hele bijzondere ervaring.

Het eten was heerlijk en je kon altijd extra halen en dat was top. De badkamers waren altijd schoon, een enkele keer geen warm water maar dat hoort er ook een beetje bij. De bedden waren hard maar wederom geen reden om te klagen want ik heb gewoon goed geslapen. Verder had ik persoonlijk niet verwacht dat het zo koud zou zijn (geen verwarming in het huis) dus als tip zou ik in bepaalde perioden warme sokken en truien meenemen.

Het openbaar vervoer in Nepal vond ik echt geweldig. Het is totaal anders dan in Nederland en het functioneert ook totaal op een eigen manier. Een echte uitdaging en tegelijkertijd de beste manier om het land te leren kennen. Praatjes maken met locals en zelf je weg vinden waren de dingen die het extra leuk maakte.
Ik heb me ook geen enkel moment onveilig gevoeld. Nepal is een vriendelijk land met een behulpzame oprechte bevolking waardoor je je totaal welkom voelt en ten allen tijden op je gemak.”

“Ik ben ook heel blij met de begeleiding van Heleen. Voor mijn vertrek hielp ze met een goede voorbereiding en met m’n vragen kon ik altijd bij haar terecht. Ook tijdens m’n reis kreeg ik af en toe een appje met de vraag hoe het met me ging. Die kleine extra’s maakten het echt heel fijn. Heleen bedankt voor alles!”

Share Button

Reacties zijn gesloten.