Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Nadia studeerde 3 maanden Spaans in Malaga

Nadia volgde tijdens haar tussenjaar 3 maanden lang 20 uur per week lessen Spaans aan een taalschool in Málaga en ook haar huisvesting was vooraf via de school geregeld in een mini-residentie/appartement waar ze samen woonde met 3 andere studenten van de school.

“Mijn verblijf in Spanje is een ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Ik ben enthousiast geworden door de Spaanse cultuur, de schoonheid van Andalusië en verliefd geworden op de Spaanse taal.”

Het was erg fijn dat de taalschool zo centraal gelegen was in Málaga. Daardoor kan je na school gelijk naar een museum of lunchen in een leuke tapasbar in het centrum (zelfs in Corona-tijd). Daarnaast organiseerde de school heel veel leuke activiteiten. Ik heb aan veel activiteiten deelgenomen, super leuk!

Zo heb ik een paella kookcursus gehad, een surfdag gehad op een strand, een wandeltocht van een dag door in de bergen buiten Málaga, kayaken en suppen, naar Gibraltar (zie foto), een wijnproeverij, een tapas tour, een flamenco show gezien én ik heb aan twee flamenco dansworkshops deelgenomen. En dat is nog niet eens alles. Ik heb enorm genoten van alle activiteiten en ik zou het iedereen aanraden om aan zoveel mogelijk mee te doen. Maar, ook zonder de activiteiten van school, kom je je tijd gemakkelijk door. Met de mensen van school hebben we namelijk ook veel leuke dingen zelf georganiseerd, zoals een weekendje Granada (zie foto) en een weekendje Sevilla.

De pluspunten van de school waren verder dat de docenten erg goed les gaven en erg betrokken waren. De lessen zelf waren heel leuk, maar ook erg uitdagend en leerzaam. Je leert in korte tijd ontzettend veel over de Spaanse cultuur en de Spaanse taal.

Ook de huisvesting heeft aan m’n verwachtingen voldaan. Het appartementencomplex zelf, de woonkamer en de keuken waren wel een beetje zoals ik het verwacht had, gewoon dikke prima. Maar mijn slaapkamer heeft me wel positief verrast: m’n slaapkamer vond ik voor een soort van studentenkamer redelijk groot en ik had een balkon. Ik had erg goed contact met m’n huisgenoten. Zo aten we vaak met z’n allen, wat erg gezellig was. De ligging van het appartement is misschien niet de beste ligging die er in Málaga is – een kwartiertje lopen naar de school en naar het strand een halfuur. Aan de andere kant ligt het appartement wel heel dichtbij El Corte Ingles, een soort van warenhuis, waar je daadwerkelijk alles hebt en vond ik het lopen eigenlijk ook helemaal niet zo erg. Ik zou dit appartement zeker aan andere mensen aanraden vanwege de gezelligheid en ook wel vanwege de voorzieningen die allemaal in orde zijn.

Eigenlijk ben ik wel tevreden over alles. Op de Spaanse taalcursus heb ik helemaal niets aan te merken.

Het advies en de begeleiding van Bureau Buitenland vond ik uitstekend. Ik ben over de meeste zaken vooraf erg goed geïnformeerd. En mede dankzij de enthousiaste verhalen die ik te horen kreeg over een taalcursus Spaans doen, was ik overtuigd om naar Spanje te gaan en daar ben ik erg dankbaar voor aangezien ik heel blij ben toch uiteindelijk hiervoor te hebben gekozen

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.