Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Rick z’n tussenjaar in Spanje, de USA en Engeland

Steeds vaker kloppen 17-jarigen (of hun ouders) bij mij aan die zich zelf nog te jong vinden om meteen na hun eindexamen over te stappen naar het vervolgonderwijs. Zo ook Rick, die liever eerst z’n vleugels wilde uitslaan voordat hij zou starten met een studie Bedrijfskunde aan de VU in Amsterdam.

Vanwege Corona startte hij in september ’21 in Europa, omdat er nog veel landen buiten Europa “gesloten” waren. Het werd Spanje (Valencia) en toen daarna, in januari, Amerika weer open ging voor reizigers ging Rick voor 6 weken naar Boston. Vervolgens kwam hij toch weer terug naar dichter bij huis en deed hij nog een cursus Engels in Brighton.

Hier volgt het verslag van zijn ervaringen:

“In Valencia begon ik met een cursus op het allerlaagste niveau omdat ik niet eerder Spaans had geleerd. De begeleiding was heel goed, en ik kon heel snel progressie maken. Ook hadden we een ontzettend leuke klas met gemotiveerde leerlingen van veel verschillende nationaliteiten.

De school organiseerde verschillende activiteiten zoals barbecues, wandeltochten, sport activiteiten etc. Ik heb regelmatig deelgenomen aan de barbecues en ook aan sommige sportactiviteiten, omdat dit een gezellige manier was om nieuwe mensen te leren kennen.

Mijn huisvesting in Valencia was ideaal, de kamer was goed en dichtbij de school. En de huisgenoten waar ik mee zat waren heel gezellig. Het was niet heel luxe maar het was precies goed, met een fijne keuken waar we regelmatig samen kookten.

In Boston maakte ik een grotere stap buiten m’n comfortzone. De lessen op de school waar ik terecht kwam waren uitstekend, maar de huisvesting beviel me minder. Vandaar dat ik toen, na overleg met Bureau Buitenland en de school, heb besloten om over te stappen naar Brighton in Engeland.

In Brighton was de cursus kwalitatief net goed zoals in Spanje! Natuurlijk stroomde ik daar wel in op een veel hoger niveau en ook hier zat ik met veel mensen uit verschillende landen in de klas die allemaal een vergelijkbaar niveau van het Engels hadden als ik. De docenten waren ook enorm behulpzaam. In de klas deden we verschillende creatieve opdrachten en leerden we elkaar goed kennen. Ben blij dat de school dit zo stimuleerde!

Ook de school in Brighton organiseerde excursies en sportactiviteiten e.d, maar ik heb daar meer dingen gedaan samen met de mensen die ik leerde kennen op de school.

In Brighton vond ik mijn kamer ook heel fijn, direct bij de school, maar het was minder een “huis” waar je met elkaar optrok. Wij kookten daar niet zelf, maar maakten gebruik van de school-faciliteiten.

Overige ervaringen; op beide plekken was het uitgaansleven echt super leuk. Ik heb heel veel leuke mensen ontmoet en vriendschappen en herinneringen gemaakt voor het leven. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze onvergetelijke ervaringen heb mee mogen maken.

Het was werkelijk waar fantastisch zowel in Valencia als Brighton waren unieke ervaringen. Ik zou iedereen dit aanraden als je in een tussenjaar zit. Het is enorm bevorderlijk voor je sociale contacten, zelfstandigheid, en taalbeheersing. Al met al perfect ter voorbereiding op het op jezelf wonen en de studententijd.

Ook de samenwerking en begeleiding door Bureau Buitenland was heel goed. Heleen was altijd bereikbaar voor vragen en heeft enorm goed geholpen om alles in goede banen te leiden. Ik ben erg tevreden over Bureau Buitenland.”

Share Button

Reacties zijn gesloten.