Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Studiekeuze-begeleiding

Je wil tijdens je je tijdens je tussenjaar ook nog verdiepen in je studiekeuze.

Je bent genoodzaakt om naar een andere studie uit te kijken, omdat je bent uitgeloot, of omdat je je BSA niet hebt gehaald.

Je hebt hulp nodig om binnen je studie een passende richting, of minor te vinden.

Je bent klaar met je Bachelor, maar vraagt je af “Wat nu?” 

Er is tegenwoordig zo’n groot aanbod van studies. Vaak zie je dan door de bomen het bos niet meer. Als studiekeuze-coach is Heleen Pelle aangesloten bij de landelijke organisatie StudiekeuzeOpMaat

Zij helpt je graag, als een soort privé-decaan, zodat je zelf middels een aantal gesprekken, testen en opdrachten, uitvindt welke studie het beste bij jou past.

Student in Library

Je wordt begeleid bij het zelf leren kiezen zodat  je leert om zelf een weloverwogen keuze te maken. De kans dat je spijt krijgt van je eigen keuze, is minder groot dan wanneer je een studie gaat doen op advies van anderen.

Je wordt verder begeleid dan de keuze voor een bepaalde studierichting, zoals bv. Technische Bedrijfskunde, of Psychologie, want iedere Universiteit, of Hogeschool geeft een eigen invulling aan de samenstelling van het vakkenpakket van de betreffende opleiding. Het doel is om te komen tot het maken van een hele concrete studiekeuze, zodat je precies weet voor welke studie(s) en waar je je gaat inschrijven. Wanneer je kiest voor een studie waarvoor je selectie moet doen, krijg je daarbij ook begeleiding.

Maar ook studenten die al klaar zijn met hun Bachelor kunnen bij Heleen terecht voor begeleiding naar hun volgende stap; Ga je meteen solliciteren, wil je toch nog graag eerst de wereld verder verkennen, of ben je op zoek naar een passende Masterstudie? Ook bij deze stappen kan je begeleiding op maat krijgen.

Heleen kan zich goed kan inleven in de dilemma’s van de leerling/student waar ze mee werkt. Ze neemt de tijd om naar hen te luisteren en daarnaast beschikt ze over een brede kennis op het gebied van het Hoger Onderwijs. Samen met de leerling/student doet ze er alles aan om er achter komen waar hun kwaliteiten en interesses liggen en hoe ze het beste tot hun recht komen.

Loop je daarna toch nog vast tijdens je studie, omdat je het lastig vindt om het studeren goed in te pannen? Dan kan Heleen je een coachingsprogramma bieden dat specifiek gericht is op studieplanning.

Meer weten? Bel Heleen op: 06-27197791, of mail naar heleen@studiekeuzeopmaat.nl.

Share Button

Reacties zijn gesloten.