Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Vakantiebaan in het buitenland

Een zomer in het buitenland werken en reizen combineren, of een zogenaamd Gap Year (Tussenjaar) wordt steeds populairder. En niet voor niks: je krijgt de kans nieuwe mensen te ontmoeten, een nieuwe cultuur te ontdekken en even ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Een aantal maanden in het buitenland doorbrengen is een enorme ervaring. Of je nou aan de slag gaat als entertainer, horecamedewerker, receptioniste of propper.

Goed voor je talenkennis

Welk land je ook heengaat, het is altijd goed voor je talenkennis. Nergens leer je de taal zo goed kennen als in het land zelf! Er is een grote kans dat jouw collega’s ook verschillende talen spreken. Misschien spreek je onderling wel Engels of de taal van het land waar je heengaat. Het is hoe dan ook een enorm pluspunt!

Goed voor je CV

Uit onderzoek blijkt dat bedrijven sneller van iemand onder de indruk zijn en meer salaris willen betalen aan iemand die een tijdje in het buitenland heeft gewoond en/of gewerkt. De reden hiervoor is dat een werknemer met ervaring in het buitenland wordt gezien als iemand die open staat voor andere culturen en niet bang is voor verandering. Ook getuigt het van lef, een bepaalde mate van flexibiliteit en nieuwsgierigheid.

Nieuwe cultuur en mensen ontdekken

Door te reizen leer je een hele andere cultuur ontdekken dan die van jezelf, ook als je binnen Europa aan de slag gaat is dit al het geval! Het is niet alleen ontzettend interessant, maar ook nog eens goed voor je. Door te werken in een land leer je de cultuur en mensen uit andere landen beter kennen en vooral begrijpen. Ook heb je in je vrije tijd kans om leuke dingen in de buurt te gaan doen!

Uit je comfortzone

Als je gaat werken in het buitenland verlaat je, je vertrouwde omgeving. Je stapt echt uit je comfortzone: je leert nieuwe mensen kennen, je gaat naar een ander land waar je misschien de taal nog niet vloeiend spreekt, je krijgt te maken met andere culturen. Je leert niet alleen jezelf hierdoor beter kennen maar krijgt ook nieuwe perspectieven. Dit alles is ontzettend goed voor je persoonlijke groei.

Vacatures op vakantiebaaninhetbuitenland.nl

Op de website www.vakantiebaaninhetbuitenland.nl vind je ruim 300 vacatures voor zomerbanen in het buitenland. Door het onderaan de vacature het formulier in te vullen, kom je rechtstreeks in contact met het stagebedrijf. Geheel gratis. Veel plezier met het vinden van een leuke zomerbaan in het buitenland!

Share Button

Reacties zijn gesloten.