Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Studiekeuze-tussenjaar

Als je nog geen studiekeuze hebt gemaakt, dan heb je tijdens je Tussenjaar rustig de tijd om je hierop te focussen.

Heleen Pelle helpt je graag, als een soort privé-decaan, zodat je zelf middels een aantal gesprekken, testen en opdrachten, uitvindt welke studie het beste bij jou past.

Je wordt begeleid bij het zelf leren kiezen zodat  je leert om zelf een weloverwogen keuze te maken. De kans dat je spijt krijgt van je eigen keuze, is minder groot dan wanneer je een studie gaat doen op advies van anderen.

Je wordt verder begeleid dan de keuze voor een bepaalde studierichting, zoals bv. Technische Bedrijfskunde, of Psychologie, want iedere Universiteit, of Hogeschool geeft een eigen invulling aan de samenstelling van het vakkenpakket van de betreffende opleiding. Het doel is om te komen tot het maken van een hele concrete studiekeuze, zodat je precies weet voor welke studie(s) en waar je je gaat inschrijven.

De voordelen van deze vorm van studiekeuze-begeleiding:

  • een individueel traject 
  • in je eigen tempo
  • zelf in te plannen afspraken
  • te combineren met een leuke en nuttige buitenlandervaring

Als studiekeuze-coach is Heleen Pelle aangesloten bij de landelijke organisatie StudiekeuzeOpMaat

 

Student in Library

Ook studenten die al klaar zijn met hun Bachelor kunnen bij Heleen terecht voor begeleiding naar hun volgende stap; Ga je meteen solliciteren, wil je toch nog graag eerst de wereld verder verkennen, of ben je op zoek naar een passende Masterstudie? Ook bij deze stappen kan je begeleiding op maat krijgen.

Heleen kan zich goed kan inleven in de dilemma’s van de leerling/student waar ze mee werkt. Ze neemt de tijd om naar hen te luisteren en daarnaast beschikt ze over een brede kennis op het gebied van het Hoger Onderwijs. Samen met de leerling/student doet ze er alles aan om er achter komen waar hun kwaliteiten en interesses liggen en hoe ze het beste tot hun recht komen.

Loop je daarna toch nog vast tijdens je studie, omdat je het lastig vindt om het studeren goed in te pannen? Dan kan Heleen je een coachingsprogramma bieden dat specifiek gericht is op studieplanning.

Meer weten? Bel Heleen op: 06-27197791, of mail naar heleen@studiekeuzeopmaat.nl.

Share Button

Reacties zijn gesloten.