Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Werkwijze

Tussenjaar- en Studie-advies

Als je een tussenjaar overweegt en je zou graag een deel daarvan doorbrengen in het buitenland, dan zijn de mogelijkheden niet te overzien. Bureau Buitenland heeft inmiddels een jarenlange ervaring op deze markt en is daarom in staat om advies op maat te geven aan  iedereen die op zoek is naar een leerervaring in het buitenland in de vorm van een taalcursus, leiderschapsprogramma, academisch programma, of naar vrijwilligerswerk.

– Ook studenten die op zoek zijn naar een academisch programma, of een Master in het buitenland kunnen in hun zoektocht begeleid worden door Bureau Buitenland.

– Bureau Buitenland werkt zonder een eigen brochure, om het aanbod van mogelijkheden in geen enkel opzicht te beperken. Er wordt altijd maatwerk geleverd. Iedere individuele klant kan een keuze maken uit verschillende mogelijkheden die aansluiten bij zijn, of haar persoonlijke verwachtingen.

Oriëntatiegesprek

– Tijdens een oriëntatiegesprek bij ons op kantoor kan je je verwachtingen en je vragen ten aanzien van een eventueel verblijf in het buitenland bespreken. Wie ben jij en wat zijn jouw wensen en verwachtingen ten aanzien van jouw tussenjaar?

– Dit gesprek vindt doorgaans plaats op kantoor in Arnhem. Mocht dit niet mogelijk, of gewenst zijn, dan kan er in overleg voor een andere locatie, of voor een online-gesprek gekozen worden. Uitgaande van je eigen wensen en verwachtingen presenteren we je een aantal passende mogelijkheden. De uiteindelijke keuze is aan jezelf.

Het oriëntatiegesprek is niet gratis. Klik hier voor de tarieven.

 

Inschrijving / Boeking

foto-majo-heleen-aan bureau

– Bureau Buitenland verzorgt vervolgens ook je inschrijving/boeking bij de gekozen onderwijsinstelling, of vrijwilligersorganisatie.

– Bij inschrijving voor een cursus moet soms een aanbetaling worden gedaan (deze verschilt per instituut of school).

– Normaliter wordt u gevraagd de leskosten aan Bureau Buitenland over te maken en wordt de verdere afhandeling door ons verzorgd. In enkele gevallen vraagt de onderwijsinstantie de cursisten het verschuldigde bedrag rechtstreeks naar hen over te maken.

– Bureau Buitenland hanteert de prijzen zoals die in de brochures, of op de websites van de betreffende instanties staan vermeld, dus meestal in de locale valuta.

– Er worden geen extra boekingskostenkosten berekend, behalve voor boekingen waaraan geen oriëntatiegesprek vooraf is gegaan.

– Indien er speciale aanbiedingen zijn, dan worden die aan de klant doorgegeven. Ook eventuele prijsverhogingen worden aan de klant doorberekend.

 

Begeleiding en contact

– Indien nodig biedt Bureau Buitenland ook begeleiding bij het regelen van de benodigde taal- en andere certificaten die soms in het buitenland worden gevraagd, zoals IELTS, TOEFL en SAT. Deze begeleiding wordt gedaan op basis van een uurtarief (zie tarieven).

– Vanzelfsprekend zorgt Bureau Buitenland ervoor dat de gemaakte afspraken met buitenlandse organisaties (opleidingsinstituten, vrijwilligersorganisaties, etc) goed worden nagekomen. Dit wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Tijdens het verblijf in het buitenland van de klanten wordt contact gehouden via e-mails, Skype, Whatsapp en/of Facebook.

– Voor inschrijvingen bij buitenlandse Universiteiten dient de student zelf de aanmelding te verzorgen. Bureau Buitenland kan hierbij desgewenst begeleiding bieden.

– Ook is het mogelijk om gedurende het tussenjaar begeleiding te krijgen bij je Studiekeuze voor een vervolgopleiding in Nederland (Bachelor, of Master-studie).

 

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.