Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Over ons

Bureau Buitenland is in 2007 gestart door Heleen Pelle.

In 2007 kwam ik voor het eerst in aanraking met het fenomeen van een Tussenjaar. Nadat mijn oudste dochter was uitgeloot voor de studie Tandheelkunde had ze geen goed Plan B. Ze wilde wel graag haar Engels verbeteren en ging naar Engeland. Ze kwam ze terug met meer zelfvertrouwen, veel internationale vrienden en met een nuttig CAE-diploma (Cambridge Advanced Exam). Deze ervaring was voor mij de aanleiding om te starten met Bureau Buitenland.

Het begeleiden van jong volwassenen in hun ontwikkelingsproces tot zelfstandig denkende en opererende mensen is de rode draad in mijn leven. Tijdens mijn studie zette ik me al in om stageplaatsen te regelen voor internationale studenten (via de organisatie AIESEC) en later begeleidde ik als universitair docent met veel plezier studenten bij het schrijven van hun afstudeerscriptie.

Mijn ervaring is dat een zorgvuldig uitgekozen buitenlandervaring vrijwel altijd bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van jong-volwassenen.

Uiteindelijk geven de enthousiaste reacties van mijn klanten (en van hun ouders) na een geslaagde buitenland-ervaring het meest voldoening van mijn werk.

Italiaans in FlorenceContacten met internationale onderwijsinstellingen, vrijwilligersprojecten en met andere Gap Year specialisten over de hele wereld onderhoud ik door regelmatig bezoeken af te leggen in het buitenland en door deel te nemen aan internationale workshops. Zo blijft mijn kennis over de verschillende tussenjaar-mogelijkheden up-to-date en ontdek ik regelmatig leuke nieuwe programma’s waar mijn klanten van kunnen profiteren.

Mijn motto: “Verken de wereld, ontdek jezelf!!”

Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit Wageningen en ben vervolgens eerst werkzaam geweest in het bedrijfsleven en daarna in het hoger onderwijs (Rijks Universiteit Groningen en de Radboud Universiteit).

Share Button

Reacties zijn gesloten.