Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Wie zijn wij?

Heleen Pelle – oprichter, contactpersoon Bureau Buitenland.

Tijdens mijn studie aan de Universiteit in Wageningen kwam ik in contact met AIESEC, een internationale organisatie van studenten die stages regelen voor elkaar in meer dan 50 landen. Dit leidde ertoe dat ik 2 stages deed in het buitenland en daarna heb ik als zomer-stewardess bij de KLM veel intercontinentale bestemmingen gezien.

Na afronding van mijn studie ben ik zowel in het bedrijfsleven als in het hoger onderwijs werkzaam geweest, waarbij het begeleiden van individuele studenten mij zoveel energie gaf, dat ik daar op mijn eigen wijze een verdere invulling aan wilde geven.

In 2007 kwam ik voor het eerst in aanraking met het fenomeen van een Tussenjaar. Mijn dochter ging naar een College in Engeland en kwam terug met meer zelfvertrouwen en met meer sociale vaardigheden. En natuurlijk is haar Engels ook enorm verbeterd. Deze ervaring was de aanleiding om te starten met Bureau Buitenland. Mijn belangrijkste missie is om zo’n nuttig tussenjaar ook voor anderen realiseerbaar te maken.

“Ik realiseerde me dat hier mijn passie lag: het bijdragen aan de ontwikkeling van jong volwassenen in een internationale omgeving.”

Bureau Buitenland is in 2007 opgericht en inmiddels zijn er zeer veel contacten gelegd met onderwijsinstellingen, vrijwilligersprojecten en met andere gap year specialisten over de hele wereld. Deze contacten onderhoud ik door regelmatig bezoeken af te leggen in het buitenland en door deel te nemen aan internationale workshops. Hierdoor ben ik in staat om elk jaar weer leuke nieuwe programma’s toe te voegen aan de bestaande mogelijkheden. De brug naar het Hoger Onderwijs is inmiddels ook geslagen, zodat ik nu ook studenten begeleidt die op zoek zijn naar een internationale Minor, of Master.

“Zo heb ik dus een goed excuus om veel te reizen, met een win-win doelstelling. Uiteindelijk geven de enthousiaste reacties van mijn klanten (en van hun ouders) na een geslaagde wereld-ervaring het meest voldoening van mijn werk.” 

Het begeleiden van jong volwassenen in hun ontwikkelingsproces tot zelfstandig denkende en opererende mensen is voor mij de rode draad in mijn leven. Mijn ervaring is dat een zorgvuldig uitgekozen buitenlandervaring vrijwel altijd bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van mijn klanten.

Mijn motto: “Verken de wereld, ontdek jezelf!!”

Share Button

Reacties zijn gesloten.