Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Over ons

Bureau Buitenland is in 2007 gestart door Heleen Pelle.

Heleen is lange tijd zowel in het bedrijfsleven als in het hoger onderwijs werkzaam geweest, waarbij het begeleiden van individuele studenten haar zoveel energie gaf, dat zij daar op haar eigen wijze een verdere invulling aan wilde geven.

“In 2007 kwam ik voor het eerst in aanraking met het fenomeen van een Tussenjaar. Mijn oudste dochter ging naar een College in Engeland en kwam terug met meer zelfvertrouwen, veel internationale vrienden en natuurlijk was haar Engels ook enorm verbeterd. Deze ervaring was voor mij de aanleiding om te starten met Bureau Buitenland. Mijn belangrijkste doel is om zo’n nuttig tussenjaar ook voor anderen realiseerbaar te maken.”

“Ik realiseerde me dat hier mijn passie lag: het bijdragen aan de ontwikkeling van jong volwassenen in een internationale omgeving.”

Bureau Buitenland onderhoudt contacten met onderwijsinstellingen, vrijwilligersprojecten en met andere gap year specialisten over de hele wereld. Deze contacten worden onderhouden door regelmatig bezoeken af te leggen in het buitenland en door deel te nemen aan internationale workshops. Hierdoor blijft de kennis over de mogelijkheden up-to-date en worden er regelmatig leuke nieuwe programma’s toegevoegd aan de bestaande mogelijkheden.

Het begeleiden van jong volwassenen in hun ontwikkelingsproces tot zelfstandig denkende en opererende mensen is voor Heleen de rode draad in haar leven. Haar ervaring is dat een zorgvuldig uitgekozen buitenlandervaring vrijwel altijd bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van jong volwassenen.

“Uiteindelijk geven de enthousiaste reacties van mijn klanten (en van hun ouders) na een geslaagde buitenland-ervaring het meest voldoening van mijn werk.” 

De brug naar het Hoger Onderwijs is inmiddels ook geslagen, zodat Heleen nu ook studenten begeleidt die op zoek zijn naar een internationale Minor, of Master.

Mijn motto: “Verken de wereld, ontdek jezelf!!”

Share Button

Reacties zijn gesloten.