Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Over ons

Bureau Buitenland is in 2007 gestart door Heleen Pelle.

“In 2007 kwam ik voor het eerst in aanraking met het fenomeen van een Tussenjaar. Nadat mijn oudste dochter was uitgeloot voor de studie Tandheelkunde had ze geen goed Plan B. Ze wilde wel graag haar Engels verbeteren en ging naar een College in Engeland. Na 7 maanden kwam ze terug met meer zelfvertrouwen, veel internationale vrienden en met een nuttig CAE-diploma (Cambridge Advanced Exam). Deze ervaring was voor mij de aanleiding om te starten met Bureau Buitenland. Mijn belangrijkste doel is om zo’n nuttig en leuk tussenjaar ook voor anderen realiseerbaar te maken.”

Ik voelde na die ervaring dat hier mijn passie lag: het bijdragen aan de ontwikkeling van jong volwassenen in een internationale omgeving.

Contacten met internationale onderwijsinstellingen, vrijwilligersprojecten en met andere gap year specialisten over de hele wereld onderhoud ik door regelmatig bezoeken af te leggen in het buitenland en door deel te nemen aan internationale workshops. Zo blijft mijn kennis over de verschillende tussenjaar-mogelijkheden up-to-date en worden er regelmatig leuke nieuwe programma’s toegevoegd.

Het begeleiden van jong volwassenen in hun ontwikkelingsproces tot zelfstandig denkende en opererende mensen is de rode draad in mijn leven. Mijn ervaring is dat een zorgvuldig uitgekozen buitenlandervaring vrijwel altijd bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van jong volwassenen.

“Uiteindelijk geven de enthousiaste reacties van mijn klanten (en van hun ouders) na een geslaagde buitenland-ervaring het meest voldoening van mijn werk.” 

De brug naar het Hoger Onderwijs is inmiddels ook weer geslagen, zodat ik nu ook studenten begeleid die op zoek zijn naar een internationale Minor, of Master.

Heleen is afgestudeerd aan de Universiteit Wageningen (Doctoraal: Marketing en Industriële Bedrijfskunde) en is vervolgens eerst werkzaam geweest in het bedrijfsleven en daarna in het hoger onderwijs (Rijks Universiteit Groningen en de Radboud Universiteit). Jaarlijks begeleidt zij, als externe docent, nog altijd een aantal studenten Bedrijfskunde van de HAN.

Mijn motto: “Verken de wereld, ontdek jezelf!!”

Share Button

Reacties zijn gesloten.