Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Vrijwilligerswerk in Thailand

Bureau Buitenland werkt voor vrijwilligerswerk in Azië samen met een grote, betrouwbare organisatie die in vrijwel alle landen in Zuid- en Zuid-Oost Azië vrijwilligersprojecten aanbiedt.

Eén van de nieuwe bestemmingen van deze organisatie is Chiang Mai in Thailand. Hier beschikt onze partnerorganisatie over een comfortabel vrijwilligershuis waar tussenjaar-jongeren zich snel thuis zullen voelen.

Wanneer je ervoor kiest om vrijwilligerswerk te gaan doen in Chiang Mai, dan start je met een introductieweek die bestaat uit verschillende activiteiten. Gedurende deze week krijg je o.a. een kook- en taalles, je leert do’s en don’ts voor in de boeddhistische samenleving en je bezoekt een tempel en een lokale markt. Dit alles dient als basis om je een zo goed mogelijk beeld te krijgen van je omgeving tijdens het vrijwilligerswerk dat je gaat doen.

Vrijwilligerswerk

Je kan kiezen voor vrijwilligerswerk met kinderen (op een kleuterschool, of Engelse les geven aan oudere kinderen), maar je kan ook een project doen waarbij je helpt om schoolgebouwen op te knappen. Dit doe je halve dagen. Daarnaast is er dus voldoende tijd om de stad en de omgeving te ontdekken.

Gedurende je verblijf word je gehuisvest in een fijn vrijwilligershuis, met wifi, warme douches en net sanitair en ook worden alle maaltijden verzorgd.

Chiang Mai is de belangrijkste stad in het noorden van Thailand. Deze stad is qua grootte de tweede stad van Thailand, maar wel veertig keer zo klein als Bangkok. Chiang Mai doet daardoor ook veel authentieker en kleinschaliger aan dan de hoofdstad. Chiang Mai ligt tussen de bergen en middenin de prachtige natuur waar ook nog traditionele bevolkingsgroepen leven. Het is een perfecte plek om op een actieve manier de natuur en cultuur van het meer originele Thailand  te ontdekken.

Share Button

Reacties zijn gesloten.