Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Anique deed vrijwilligerswerk in Vietnam

Anique Trip - Vietnam 2Het was leerzaam en indrukwekkend om op te gaan in een andere cultuur en het was ook een goede ervaring om mensen van over de hele wereld te leren kennen.

Het project

Ik werkte in een weeshuis en dat was een hele goede ervaring. Ik ben blij dat ik de kinderen daar heb kunnen helpen. Het was leuk dat je verschillende dingen kon doen, maar met de kleuters vond ik het wel lastig. Zij moesten altijd met hetzelfde speelgoed spelen en waren daar natuurlijk vaak op uitgekeken. Daarnaast vond ik het wel vies in het weeshuis. De coördinator van ons project was wel erg goed. Hij nam onze mening over het project serieus en deed zijn best om te zoeken naar verbeteringen.

Het verblijf

Het was heel leuk dat je met alle vrijwilligers van drie verschillende projecten samen sliep op één verdieping. Zo kwam je veel in contact met andere vrijwilligers en kon je buiten het vrijwilligerswerk samen leuke dingen doen.

De huisvesting was wel simpel en de bedden waren heel hard. De afstand tot mijn project (het weeshuis) was een half uur met een busje en dan nog 20 min lopen. Dat viel wat tegen. De andere projecten waren wel dichtbij. Het was fijn dat er op het complex een degelijk restaurant was waar we uit verschillende dingen konden kiezen.

Voor het vervoer kan je het best gebruik maken van taxi’s, want er zijn niet echt veel buslijnen.

Verder vond ik Ho Chi Minh een hele grote stad waar je niet zomaar op straat kan lopen met je telefoon of een tas. Die moest je helemaal beschermen anders wordt die zo van je gestolen. In de avond kan je ook beter niet echt alleen over straat lopen.

Het advies van Bureau Buitenland heeft mij erg geholpen, en de service was erg goed.

Share Button

Reacties zijn gesloten.