Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Annabelle haar tussenjaar in Spanje

Annabelle Hoogsteder“Ik heb een top tussenjaar gehad, en zou het zo overdoen. Het heeft mij vooral erg geholpen om meer onafhankelijk te worden. Bovendien heb ik super veel leuke nieuwe vrienden gemaakt die ik nog dagelijks spreek!”

“Het advies van Bureau Buitenland was heel goed en Heleen was erg behulpzaam; ik kon altijd bij haar terecht met vragen!”

Annabelle startte met een cursus Spaans in Cadiz, ging daarvandaan door naar Sevilla. In de periode van januari tot april heeft ze zich bezig gehouden met haar studiekeuze. Tenslotte ging ze in april weer terug naar Spanje (Valencia) voor nog een cursus Spaans, om die taal te vervolmaken.

20130708_183801Cadiz: Helaas waren hier veel Nederlanders in de school en in mijn accommodatie. Op de school waren er jonge, aardige leraren; ik had privéles omdat er te weinig leerlingen waren (dit was erg leerzaam en fijn). De school was erg klein, wat heel gezellig is en veilig voelt.  De schoolresidentie was op loopafstand van de school, in het stadscentrum. Ik had een erg mooie kamer, ruime badkamer, erg schoon, fijne sfeer en ’s middags werd de lunch verzorgd. Cadiz is ook erg gezellig om uit te gaan – maar het is niet echt een winkelstad.


Sevilla:
 Hier ging ik naar een grotere taalschool midden in de stad; minder persoonlijke aandacht dan in Cadiz; wederom veel Nederlanders. De school organiseerde veel activiteiten en leuke weekendtrips! Omdat het zo’n grote school was waren er altijd genoeg mensen. In de schoolresidentie was het altijd druk en gezellig, maar er werd niet altijd evengoed schoon gemaakt.

Sevilla is wel een heerlijke stad om te shoppen en om uit te gaan.

 

 

Valencia: Een topschool – vrij klein, iedereen kent elkaar, een hele hechte groep. Super lieve en grappige leraren. Onmogelijk om je alleen te voelen aangezien ze vrijwel elke dag leuke activiteiten organiseren. Niet veel Nederlanders en de lessen zijn heel erg goed! De leraren kijken erg op individueel niveau en de klassen worden daarom erg vaak aangepast. Ook heb je elke week een andere leraar wat heel verfrissend en motiverend werkt. Het beste vond ik dat er elke dinsdag paella avond was waar de baas van de school paella ging maken voor de hele school, gratis! Bijna iedereen kwam deze dinsdag en hierdoor ontstaat een hele hechte band. Verder woonde ik in een mooi appartement in hartje centrum, op korte loopafstand van de school. Ik had aardige huisgenoten, geen 1 Nederlander. De gemeenschappelijke ruimte was ook hier af en toe wel viezig!

Tenslotte is ook Valencia een prima stad om uit te gaan en om te winkelen.

Share Button

Reacties zijn gesloten.