Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Anne deed een Minor in Lissabon

Anne was 2de jaars student Industrieel Product Ontwerpen aan de HAN toen ze bij Bureau Buitenland aanklopte voor hulp bij het vinden van een passende Minor in het buitenland buiten het aanbod. Het liefst wilde ze naar Hawaii, maar daar bleken niet echt goede en betaalbare mogelijkheden te zijn. Vervolgens ben ik voor Anne gaan zoeken naar Engelstalige mogelijkheden in Zuid-Europa en uit die lijst kwam een Minor in Lissabon als favoriet naar voren. Lees hier het ervaringsverhaal van Anne:

“Afgelopen semester heb ik doorgebracht in het zonnige Lissabon. Hier heb ik een Minor Global Design gevolgd aan de IADE creative university. Ik kan deze tijd alleen maar omschrijven als magisch! Ik woonde met 6 andere studenten in een appartement, samen met vier Nederlanders één Italiaan en één Bulgaars meisje. We kwamen allemaal naar Lissabon vol spanning maar zochten comfort bij elkaar. Hieruit is een vriendschap opgebloeid die zo sterk voelt dat we praktisch familie zijn geworden. Ik heb daarnaast mensen leren kennen van over de hele wereld. Verschillende culturen leren kennen is een van de beste dingen aan een semester studeren in het buitenland.

De stad Lissabon is prachtig. Naast een bruisend stadsleven ligt het 20 minuten met de trein vanaf het strand. Omdat het altijd lekker warm was heb ik hier veel tijd doorgebracht. Op het strand vind je leuke strandbarretjes en je kan er ook leren surfen bij één van de vele surfscholen. Door heel Lissabon heb je verschillende uitzichtpunten waar ook iedereen zich rond 6 uur verzamelt om de zonsondergang te bekijken. Mocht je nou houden van uitgaan, dan is Lissabon daar ook een goede stad voor.

Mijn Minor volgde ik aan de creatieve universiteit IADE. Ik heb hier een halfjaar meegelopen met de bachelor Global Design. Het onderwijssysteem in Portugal is iets anders dan in Nederlands, maar desalniettemin heb ik zeker een hoop geleerd, zoals om op mijn eigen benen te staan.  Het was ook goed om te zien dat ze in Portugal niet zo gehaast en geordend zijn als wij in Nederland gewend zijn.

Al met al zou ik het iedereen aanraden om een semester of langer naar het buitenland te gaan. Ik heb ervaring opgedaan en vrienden gemaakt die ik mijn hele leven bij me ga dragen. Echt de beste keuze die ik ooit gemaakt heb.”

Share Button

Reacties zijn gesloten.