Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Anouk haar Tussenjaar in Engeland

Anouk wist al voordat ze eindexamen (VWO) deed dat ze Engels zou gaan studeren, maar ze gaf aan om het liefst eerst een Engelse ervaring op te doen in Engeland. Het niveau van haar Engels was al goed, maar het zou natuurlijk altijd nog wat kunnen verbeteren; met name op het gebied van academische vaardigheden zoals het schrijven van essays en het geven van presentaties.

Hier volgt een verslag van haar ervaringen:

“De kwaliteit van het programma dat ik heb gevolgd was heel goed. Iedereen, inclusief de docenten, waren erg open en vrolijk en deden altijd wat ze konden om de les en de sfeer in de klas goed te maken. Iedereen was altijd wel in voor een praatje en als iemand ergens mee zat, kon dat ook gewoon gezegd worden zonder dat iemand zich slecht hoefde te voelen. Er werd regelmatig gevraagd hoe het met me ging en ik kon altijd naar één van de docenten toe als ik ergens mee zat.

Buiten de lessen om werden elke week wel activiteiten georganiseerd. Op de doordeweekse dagen was dat een filmavond, brownies bakken of “tea and chat”. In de weekenden werden er excursies georganiseerd naar onder andere Londen, Brighton, Arundel en Bath. Ik ben zelf mee geweest op de trip naar Londen en Arundel. Wat een ervaring was dat.  Ook ben ik naar de Harry Potter Studios geweest.

Naast de georganiseerde activiteiten heb zelf ook nog wat uitstapjes gemaakt. Met de trein is alles heel makkelijk te bereiken, zoals Londen, Bournemouth, Brighton, Portmouth en zelfs een weekend naar Liverpool.

Chichester zelf is niet zo’n grote stad, maar er hangt wel een hele fijne sfeer waar ik zeer van heb genoten.

Tijdens mijn verblijf woonde ik in een residentie van de school. Ik was zeer tevreden over de grootte van de kamer en de badkamer. Mijn  vijf afdelings-genoten waren heel vriendelijk en met eentje, een Spaans meisje, had ik regelmatig contact maar met de anderen eigenlijk niet. Gelukkig er waren genoeg andere studenten in de Residentie waar ik wel contact mee had. Regelmatig gingen we naar een café voor een kop warme chocolademelk of koffie. Ik ben daarnaast niet veel uit gegaan.

Ik heb werkelijk zo erg van genoten van mijn tussenjaar in Engeland dat ik niet kan bevatten dat het er alweer opzit – de tijd ging veel te snel. Ik ben zelf gegroeid, heb ontzettend leuke mensen leren kennen en heb veel mogen zien en ervaren. Iedereen die erover denkt om naar het buitenland te gaan raad ik het heel erg aan!

Ook ben ik meer dan zeer tevreden over de begeleiding en het advies van Bureau Buitenland. Er werd goed naar me geluisterd tijdens het intakegesprek en gekeken naar wat mijn opties waren. De documenten die ik moest ondertekenen werden ruim van tevoren opgestuurd en na mijn aankomst in Chichester werd er af en toe nog een berichtje gestuurd om te checken hoe het met me ging. Ik was daar heel erg blij mee.”

 

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.