Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Bien volgde 2 maanden een cursus Spaans in Sevilla

Na haar VWO koos Bien bewust voor een tussenjaar voordat ze aan haar vervolgstudie zou beginnen. Als onderdeel daarvan wilde ze ook heel graag een paar maanden er eens helemaal tussenuit. Ze koos voor een cursus Spaans in Sevilla.

“Ik vond mijn tussenjaar echt geweldig, ik was heel graag veel langer in Sevilla gebleven! Ik heb daar vrienden voor het leven gemaakt en veel geleerd over de wereld en over mezelf.”

“Ik was heel erg blij met het advies van Bureau Buitenland om naar Sevilla te gaan. Ik had het idee om Spaans te leren in een Spaanstalig land al een beetje in mijn hoofd maar ik wist nog niet precies hoe en wat. In eerste instantie dacht ik aan Salamanca maar met het idee om naar Sevilla te gaan ben ik uiteindelijk heel blij. Het is nu echt mijn favoriete stad, ik denk dat deze plek heel goed bij mij past. Door de begeleiding van Bureau Buitenland kreeg ik meer een concreet idee van hoe het er allemaal uit zou gaan zien. Dit was heel fijn, omdat ik hier in eerste instantie nog een beetje onzeker over was.

Toen ik eenmaal in Spanje was had ik in het begin een beetje moeite om te wennen. Ik voelde me nog niet helemaal op mijn plek. Wat ik heel fijn vond is dat ik zelfs toen nog werd begeleid. Ik kon altijd contact opnemen met Heleen, dat gaf veel zekerheid.

De lessen waren heel interactief en ik moest veel oefenen met mijn klasgenoten. Hierdoor ontdekte ik hoe leuk ik het kon hebben met mensen waar ik in eerste instantie van dacht dat ze niet bij mij zouden passen. Zo werd het steeds makkelijker om nieuwe vrienden te maken. Daarnaast vond ik de lessen erg leuk en leerzaam.”

“Ik sliep in een gedeelde kamer in een leuk appartementengebouw midden in het oude centrum van Sevilla. In het begin moest ik nog wat wennen omdat ik mijn kamergenootje nog niet zo goed kende. Ook was ik niet gewend om een kamer te delen. Maar uiteindelijk vond ik het super fijn dat ik voor een gedeelde kamer had gekozen. Hierdoor heb ik echt één van mijn beste vriendinnen ooit gemaakt! Omdat we samen op een kamer sliepen leerden we elkaar steeds beter kennen en werd het steeds gezelliger. Verder vond ik de grootte van de kamer en de geboden faciliteiten ook helemaal goed. Er was een klein keukentje met alles wat je nodig had, een wasmachine en een prima badkamer. En lekker op loopafstand van de school.”

Share Button

Reacties zijn gesloten.