Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Caroline – Cursus Duits in München

Caroline ging voor de 4de keer via Bureau Buitenland op stap in de zomer.

Na cursussen Engels in Edinburgh en in Bristol en een cursus Duits in Berlijn, koos zij dit jaar voor een cursus Duits in München.

Caroline Bruens Munchen 2013“Mijn klas bestond uit max. 12 pers. van diverse leeftijden (van 17 jaar tot in de 40). Men kwam overwegend uit Zwitserland en Italië. We hadden een goede lerares gedurende 3 weken. De school lag in het centrum op een mooie locatie. Mijn accommodatie was op zich prima, maar het contact met mijn huisgenoten was minimaal. Ieder ging zijn eigen gang.

De school organiseerde zo’n 4 activiteiten per week buiten de lessen om; Een bezoek aan het Deutsches Museum vond ik zelf nogal saai omdat het over techniek ging. Verder in een van de weekenden een dagje naar de bergen. Dat was een leuk uitstapje. Op donderdagavond werd er elke week geborreld in een restaurant/pub. Het is wel aan te raden om hier naar toe te gaan zodat je andere mensen leert kennen buiten je klas. Sommige activiteiten spraken mij niet aan zoals een bezoek aan het voetbalstadion of het BMW Museum.”

“Mijn buitenlandervaringen zijn telkens weer anders.”

“De pluspunten van München: interessant en leerzaam. In de eerste twee weken leuke contacten gelegd en veel op stap geweest. Geen saai moment gehad. Maar toen ging iedereen die ik had leren kennen, naar huis. In de derde week ging het contact maken wat moeizamer. Maar gelukkig kwam er aan het eind van die week nog een vriend over uit Delft met wie ik samen nog een weekendje naar Praag ben gegaan. Kortom het waren drie fantastische weken waarbij ik met name Duits heb gesproken op school; buiten school was het toch veel Engels want dat spreekt iedereen het liefste.”

“De bemiddeling via Bureau Buitenland was weer uitstekend en zoals altijd een snelle service.”

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.