Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

de Engelse ervaring van Gwen in Eastbourne

De 17-jarige Gwen had in haar tussenjaar al een aantal maanden gewerkt en wilde daarnaast ook graag  buitenlandervaring opdoen en haar Engels verbeteren. Het werd een hele zoektocht om een plek te vinden waar een leuk en passend gastgezin was waar Gwen zich thuis zou voelen. Uiteindelijk werd in Eastbourne een goede match gevonden en dus werd het voor Gwen een taalcursus Engels in Eastbourne, aan de Engelse zuidkust. Lees hieronder haar ervaringsverhaal en de feedback van haar moeder;

“De eerste paar dagen heb ik soms wel even gedacht ‘waar ben ik aan begonnen?!’ Maar dit was het echt zo waard! Ik heb een super leuke tijd gehad en heb echt heel veel geleerd op het gebied van Engels, culturen en nationaliteiten, maar ook op persoonlijk gebied heb ik mij kunnen ontwikkelen. Ik ben echt heel dankbaar en blij dat ik dit heb mogen doen en als je de kans krijgt raad ik iedereen aan om dit te gaan doen!!

Ik had Engels in een klasje van maximaal 12 personen. De docenten waren allemaal erg goed. Naast de cursus organiseerde de school ook veel andere activiteiten zoals barbecues, sportactiviteiten (kanoën, basketballen etc..), filmavondjes en noem het maar op. Ik heb aan al het bovengenoemde meegedaan samen met mijn klasgenoten :))) Dit was echt heel leuk en hier heb ik heel erg van genoten!!

Bij mijn gastgezin had ik een klein kamertje, maar helemaal prima. Iedere ochtend ging ik met de bus naar school en ‘s middags liep ik via het strand terug (heel mooi!).

Mijn host-sister was van mijn leeftijd en zij heeft mij ook regelmatig mee op stap genomen. Daarnaast nam ik haar ook wel eens mee naar een avondactiviteit met mijn klasgenoten. Heel gezellig! Mijn host mom kon ontzettend goed koken. Ik heb echt een super leuke tijd gehad met mijn host family en heb ook heel erg geluk gehad met hen, mede dankzij de goede hulp van Heleen van Bureau Buitenland. Zij heeft mij erg goed geholpen met het uitzoeken van een host family die bij mij past. Het voelde echt alsof ik thuis was en al super lang mee draaide in dit gezin. Mijn host mom zei dit ook een aantal keer tegen mij haha!

Al met al heb ik echt een super ervaring gehad, mede dankzij Bureau Buitenland! De adviezen die mij werden gegeven hebben heel erg geholpen en zijn goed uitgepakt :). Heleen kijkt hoe jij als persoon bent en waar je het beste past. Uiteindelijk maak je natuurlijk zelf de keuze. Ik zou iedereen aanraden om via Bureau Buitenland je taalreis te boeken.”

En dit liet Gwen haar moeder weten over de ervaring van haar dochter:

“Wat hebben wij een enthousiaste dochter uit Eastbourne terug gekregen. Wat is ze gegroeid in 6 weken tijd. Wat een ervaring! Wat een geweldige weken! ‘Crazy times’ zoals haar host mum het samenvatte (in de goede zin van het woord). ‘Ik wil nog niet naar huis’ en ‘Ik mis m’n vrienden nu al’ en ‘Ik verveel me nu al’ zoals Gwen het samenvat? ook al waardeert ze haar eigen omgeving ook wel weer. Dankzij een goede start via Bureau Buitenland is deze ervaring er één voor het leven geworden. Hiervoor willen we je nogmaals hartelijk bedanken.”

Share Button

Reacties zijn gesloten.