Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

de tussenjaarervaring van Ties in Bologna

Ties was een “vroege” leerling en was dus nog geen 18 toen hij zijn eindexamen VWO haalde.  Hij koos bewust voor een tussenjaar en had als plan om paar maanden naar Italië te gaan om Italiaans te leren en ook om zich persoonlijk verder te ontwikkelen. Uit alle opties die er waren koos hij voor Bologna, omdat hij daar zelfstandig kon wonen in een studentenhuis van de taalschool – terwijl hij nog geen 18 was.

Lees hier zijn ervaringen:

“Iedereen van de taalschool in Bologna was super behulpzaam. Het onderwijs was goed, ook al was het in het begin lastig te volgen (de lessen gaan vanaf het begin helemaal in het Italiaans). En de kookworkshops waren ook zeker een pluspunt. Daarnaast organiseerde de school ook nog andere activiteiten, zoals wijnproeverijen, tripjes naar steden zoals Florence en er was elke maandag een welkomst apperativo voor nieuwe studenten.

Het wonen in het studentenhuis van de school was echt nog leuker dan gedacht (je moet natuurlijk wel een beetje geluk hebben met je huisgenoten). Ik zat met 4 andere Nederlanders en we deden eigenlijk alles samen. Ons appartement had een woonkamer, een keuken met eettafel en twee badkamers. Ook was er een wasmachine en droger en een balkon aan de keuken. Alleen de lichten in de woonkamer en keuken waren nogal ongezellig, maar iedereen had een klein bureaulampje in zijn/haar kamer wat gezelliger licht gaf.”

Kortom: “Het is echt een onvergetelijke tijd geweest waarin ik veel nieuwe dingen heb geleerd en gezien, én geweldige mensen heb leren kennen.”

 

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.