Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Esmee deed een aantal vrijwilligersprojecten in Thailand en Bali

Wat te doen in een tussenjaar? Esmee zette de stap om meer van de wereld te zien en besloot een reis naar Zuid-Oost Azië te combineren met vrijwilligerswerk. En wat is ze trots op deze beslissing en dankbaar dat ze dit heeft mogen doen.

De 19-jarige Esmee had zelf flink gespaard om een half jaar op reis te gaan. Ze wilde graag een nuttige invulling geven aan haar tussenjaar en daarom koos ze voor vrijwilligerswerk in combinatie met een aantal culturele programma’s; eerst 3 maanden in Thailand en daarna nog 3 maanden op Bali.

Hieronder volgt het verslag van Esmee:

Het is een fantastische en onvergetelijke ervaring geweest waar ik mijn hele leven plezier van heb.”

Esmee Kappers - Bali“In Thailand waren we met een relatief kleine groep vrijwilligers waardoor je close werd met iedereen en elkaar goed leerde kennen. De andere vrijwilligers kwamen van over de hele wereld; zowel uit Noord/Zuid-Amerika als uit Europa en Australië.

De gemiddelde leeftijd lag tussen  18 en 25.  Het was gemakkelijk om met iedereen in contact te komen, want bv. in Thailand werd er elke woensdag een BBQ georganiseerd en op Bali was er elke donderdag een gezamenlijk diner om alle nieuwe vrijwilligers te verwelkomen. Ik vond het gezellig met iedereen. 

Esmee Kappers olifantIk heb veel verschillende projecten gedaan: gewerkt in een weeshuis, lesgegeven aan kleuters, een jungle-week, een week met olifanten en een adventure-week.

In Thailand ben ik nog behoorlijk ziek geweest. Er is toen goed voor me gezorgd door aardige en behulpzame mensen. Met de medicijnen die ik kreeg is het allemaal goed gekomen.

De accommodatie was oké en de maaltijden vond ik lekker. Alleen de matrassen waren niet erg comfortabel, zowel in Thailand als in Bali.

Het advies en de begeleiding door Heleen was hartstikke goede en erg fijn.“

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.