Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Het tussenjaar van Irenee in Florence

Na het halen van mijn eindexamen, wilde ik niet meteen gaan studeren, maar een tussenjaar nemen. Op de site van Bureau Buitenland zag ik de mogelijkheid om een semester in Florence naar een Engelstalig onderwijsinstituut te gaan. Dat is zo goed bevallen, dat ik nog een semester blijf.

Het voordeel van dit programma in Italië is dat het dus Engelstalig is, met veel Amerikaanse studenten. Hierdoor heb ik mijn Engels goed kunnen verbeteren. Ook is het geweldig om midden in zo’n mooie oude Europese stad te wonen.

De Universiteit zit midden in het centrum van Florence in mooie oude gebouwen en je huisvesting is altijd vlak in de buurt. Je gaat naar “school” en je woont meestal met Amerikanen die een ‘semester abroad’ doen en verder met mensen uit de hele wereld.

Je kan allerlei vakken kiezen. Ik had onder andere gekozen voor Organized Crime en voor een kookcursus en ik ga volgend semester een fotografie-cursus doen. Het enige verplichte vak is Italiaans en inmiddels kan ik mij best goed redden in die taal!

Ik raad iedereen die op zoek is naar een leuk, afwisselend en gezellig Gap Year aan om naar Florence te gaan. Je kan er heel goed uitgaan, geweldig eten en ik heb heel veel nieuwe vrienden van verschillende nationaliteiten gemaakt!

Veel groeten van Irenee.

Ben jij ook geïnteresseerd in zo’n leuk en nuttig Semester-programma in Florence, kijk dan ook hier, of vraag om meer informatie via het contactformulier, of stuur een appje naar 06-27.197.791.

Share Button

Reacties zijn gesloten.