Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Het tussenjaarsemester van Lux in Oxford

Lux startte tijdens haar laatste schooljaar met een studiekeuze traject en tijdens dit traject werd het haar duidelijk dat ze graag eerst een jaartje wat anders zou willen doen voordat ze aan een vervolgstudie zou willen beginnen. Het liefst een programma waarmee ze haar Engels nog wat verder zou kunnen “opkrikken”, omdat dat altijd handig is voor een universitaire studie hier in Nederland. Lux koos voor een semestercursus in Oxford waarbij ze naast Engels ook kon kiezen voor een paar extra vakken, nl. Tekenen, Filosofie en Film studies.

Lees hier haar verslag:

“Over het algemeen waren de lessen kwalitatief goed. Vooral mijn lessen tekenen vond ik erg leuk omdat er veel afwisseling in deze lessen zat. We hebben tijdens deze lessen meerdere excursies gedaan, verschillende technieken behandeld en zelfs een paar keer in de open lucht getekend. De klasjes waren niet al te groot wat zorgde voor genoeg orde en persoonlijke aandacht.

Daarnaast organiseerde de school heel veel verschillende activiteiten, zoals; tripjes naar Londen, musicals, karaokebar, schaatsen, paintball, tripje naar Cambridge, afsluitings-/kerstfeest, Secret Santa, bezoek aan de Colleges van Oxford University, bowlen, golf, voetbal, vuurwerkshow en vreugdevuur.

Ik heb bijna elke week wel meegedaan aan een activiteit, waar ik altijd heel veel plezier in heb gehad. Toch had ik wel vaker willen deelnemen, maar was dit niet altijd mogelijk omdat de activiteiten vrij snel vol zaten.

Tijdens mijn verblijf in Oxford woonde ik in een studentenhuis van de school met 10 andere mensen. Ik deelde mijn kamer samen met een Duits meisje, waar ik het heel goed mee kon vinden, dus dat was erg fijn. Ik kon het overigens erg goed vinden met al mijn huisgenootjes en we kookten daarom vaak samen en hadden elke week wel een movie-night. Mijn kamer was erg ruim en daarnaast deelde ik een badkamer samen met mijn kamergenoot en nog 1 ander huisgenootje.”

Het was echt een hele gezellige en leerzame ervaring, die ik iedereen aan zou raden.

En over de begeleiding van Bureau Buitenland:

“Ik heb samen met Heleen gesproken over hoe ik mijn tussenjaar in wou plannen en ben hier heel goed bij geholpen. Ik vertelde Heleen dat ik wel een talencursus zou willen doen, maar alleen Engels leek mij een beetje saai. Toen kwam Heleen met het idee om een cursus te doen met Engels en 3 vakken naar keuze. Er was ook nog de mogelkijkheid om naar Florence te gaan, maar Oxford paste toch beter bij mij. Ik heb het gevoel alsof Heleen goed wist wat bij mij paste en ben erg blij met het resultaat.”

Share Button

Reacties zijn gesloten.