Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Iris deed een onderwijsproject op Bali

Na haar afstuderen (Onderwijskunde aan de Radboud Universiteit) heeft Iris ervoor gekozen om er een tijdje tussenuit te gaan, voordat ze op zoek ging naar een baan.

Via Bureau Buitenland heb ik drie weken deelgenomen aan een onderwijsproject op het mooie eiland Bali in Indonesië.

Na een lange en toch best spannende vlucht kwam ik terecht in het vrijwilligershuis, waar ik me direct op mijn plek voelde. We sliepen met acht meiden op een kamer en deelden met nog een stel anderen een balkonnetje, waardoor ik iedereen snel leerde kennen.

Verder was ik mijn eerste dagen druk met allerlei introductieactiviteiten om de Balinese cultuur en de supermooie omgeving te leren kennen. Zo hebben we een wandeling gemaakt door de rijstvelden, een aantal Indonesische gerechten leren koken en interessante informatie gekregen over de traditionele rituelen.

Deze introductie was een goede voorbereiding op de weken die volgden, waarin ik Engelse les heb gegeven op een klein lokaal schooltje. Elke middag ging ik samen met zo’n 25 kinderen aan de slag met opdrachten en geliefde spelletjes. De lesdagen waren druk en warm, maar wel ontzettend bijzonder om mee te maken. Na drie weken sprak ik een aardig woordje Bahasa, keek ik niet meer gek op van een aap op het speelplein en was ik gewend aan de lokale manier van afscheid nemen: de kinderen kusten mijn hand en drukte deze vervolgens tegen hun voorhoofd aan.

Naast het lesgeven was er genoeg tijd voor ontspanning. Zo gingen we in de ochtend vaak zwemmen of deden we mee aan yogalessen op de mooiste plekken. Ook onze weekenden hebben we goed benut met uitjes naar eilanden in de buurt, waar hebben leren surfen en natuurlijk ook het Indonesische nachtleven in zijn gedoken. Dit allemaal deed ik samen met een gezellige internationale groep vrijwilligers die ik nu nog steeds spreek! Het was dan ook moeilijk om afscheid van elkaar te nemen, maar na drie weken heb ik mijn backpack weer ingepakt en ben ik verder door Azië getrokken. Uiteindelijk ben ik een half jaar op reis geweest, waarvan het vrijwilligerswerk een heel fijn begin was dat ik nooit meer ga vergeten.

Share Button

Reacties zijn gesloten.