Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Joep, Bart en Fien deden vrijwilligerswerk in Namibië

Begin januari 2023 besloten Joep, Bart en Fien dat ze graag samen een reis zouden willen maken naar Namibië vanwege de mooie natuur en de veelzijdigheid van het land.

In korte tijd werd alles geregeld: vrijwilligerswerk in Namibië op 4 verschillende plekken van onze partnerorganisatie daar.  Eind januari stapte het drietal al op het vliegtuig naar Windhoek om te starten met hun eerste project.

Hier volgt het verslag van hun ervaringen:

“We startten in de buurt van Windhoek op de hoofdlocatie van de vrijwilligersorganisatie daar. Daar waren we met een groep van ca. 50 mensen van alle leeftijden, waarvan het overgrote deel tussen de 18 en 25 was. Er waren met name veel Nederlanders, Duitsers, Australiërs en Engelsen, zodat we onderling meestal Engels spraken.

Doordeweek hadden we een druk schema, van 8.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 17.00 uur. We deden dan verschillende activiteiten, soms heel leuk, zoals het helpen bij de Rhino Rangers en soms was het ook wel hard werken, zoals onkruid ruimen, of hokken schoonmaken. Zaterdags werd er een grote “braai” georganiseerd voor alle vrijwilligers en stafleden.

Qua huisvesting hebben we op de verschillende locaties, verschillende ervaringen gehad. De ene keer in een hut en de andere keer in een verhoogde tent met een externe  wc en douche en ook hebben we intern in het vrijwilligershuis gezeten.

De hoofdlocatie was leuk, maar wij vonden de weken op de andere locaties nog leuker.

Kortom, we hebben het erg naar onze zin gehad en we hebben veel gezien en gedaan. Echt een aanrader om te doen in je tussenjaar!”

Share Button

Reacties zijn gesloten.