Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Joost studeerde 2 semesters in San Diego

San Diego - strandJoost ging na zijn eindexamen voor een semester naar San Diego om daar een aantal vakken te volgen en om te wonen op een leuke Amerikaanse campus. Het programma bestond uit verschillende colleges, samen met studenten van verschillende nationaliteiten – maar voornamelijk met Amerikanen. Het beviel Joost zo goed, dat hij besloot om er nog een semester achter aan te plakken. Alle vakken heeft hij afgesloten met een examen. Lees hier zijn verhaal:

“Ik heb de tijd van mijn leven gehad en heb veel geleerd. Zou het zo overdoen, San Diego is een hele gave stad en SDSU heeft een top campus / studentenleven. Lid worden van een Fraternity mag eigenlijk niet als buitenlandse student, maar als het je lukt maakt het je leven in San Diego heel en heel erg veel leuker. En verder was het strand wel een heerlijke plek om naar toe te kunnen gaan en om te surfen.”

SDSU campusDe accommodatie op de campus was prima, ruim, maar verder niet heel bijzonder. Joost deelde zijn kamer met een roommate en dat is zonder problemen verlopen. Daarnaast is San Diego een veilige stad.

Tips van Joost:

Uitgaan in Amerika is niet echt mogelijk als je nog geen 21 bent.

Om te winkelen kan je het beste gaan naar de grote shopping malls.

Op de campus zijn volop sportmogelijkheden. 

Het openbaar vervoer werkt prima, maar een auto hebben is zeker een aanrader in San Diego, het OV is namelijk erg traag.

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.