Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Josephine studeerde Cambridge-Engels in Wimbledon

Josephine Klinkenberg - LondonIk heb veel geleerd qua Engels maar ook over andere culturen, leuke mensen ontmoet en een super veel gezien!

De hoeveelheid huiswerk en lessen samen lag rond de 24 uur per week, net als verwacht. De docenten waren ook makkelijk om mee om te gaan en er was altijd een goede sfeer in de les. Daarnaast waren de mensen op de school ongeveer dezelfde leeftijd als ik, waardoor je makkelijk met elkaar omgaat en ook een leuke groep vormt.

De school had elke week een nieuw social programme met allemaal activiteiten, zoals musea, musicals, feesten en tripjes buiten London. Ik deed regelmatig mee met badminton en af en toe met de activiteiten op woensdagavond.

gastgezin Josephine klinkenbergDe eerste twee weken bij het gastgezin waar ik was geplaatst vielen tegen en toen ben ik (mede door tussenkomst van Bureau Buitenland) overgeplaatst naar een leuk Engels gezin met 3 kinderen. Ik verbleef hier samen met een andere student, we hadden beide onze eigen kamer en eigen badkamer. Tijdens het ontbijt was ik vaak alleen met de andere student, maar in de avond was vaak de hele familie thuis. Het huis lag vlak bij een bus stop en was anders 30 minuten lopen naar de school.

Tijdens mijn verblijf ben ik elk weekend naar London gegaan met een groep Zwitsers die ik had ontmoet in de eerste week. London is maar 20 minuutjes vanaf Wimbledon underground en er is altijd iets te doen. Heerlijke restaurantjes, markten en lekker shoppen.

Het is vanuit Wimbledon heel makkelijk om ergens te komen met de bus of trein dus je hoeft zeker niet de hele tijd in Wimbledon te zijn. Dit was voor mij ideaal en heb hierdoor ook veel kunnen zien van Engeland. Helaas was het ivm mijn leeftijd niet mogelijk voor mij om ook wat mee te maken van het nachtleven, mijn vrienden wel, waardoor het soms jammer was dat ik dingen heb moeten missen.

We zijn allemaal tevreden over de begeleiding van Heleen voor mijn vertrek, maar ook tijdens mijn verblijf in Engeland. 

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.