Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Julienne startte haar tussenjaar met 3 maanden Spaans leren in Sevilla

Al voordat Julienne eindexamen had gedaan, plande ze haar tussenjaar. Ze besloot te starten met een uitgebreide cursus Spaans om later in het jaar een reis door Midden- en Zuid-Amerika te maken.

“Vooraf heb ik samen met Heleen goed gekeken naar wat ik wilde en waar mijn interesse lag en nadat ik mijn keuze had gemaakt werd ik goed geïnformeerd en geholpen bij elke vraag.”

“De cursus Spaans is me zeer goed bevallen. Het onderwijs was volledig in het Spaans waardoor je de taal snel oppikte. In mijn klas en op de school zaten ‘studenten’ van allerlei soorten nationaliteiten. Wat erg fijn aan de klassen was, was dat ze niet te groot waren. Ik zat met 6-8 mensen in een klas, daardoor was er genoeg aandacht voor iedereen individueel. De gemiddelde leeftijd op school lag naar mijn mening wel wat hoog, maar gelukkig woonde ik in een huis met allemaal leeftijdsgenoten.”

“Het huis waar ik woonde voldeed prima aan mijn verwachtingen. Ik heb superleuke huisgenoten gehad waarmee ik goed bevriend ben geraakt. Het huis zelf was ook erg fijn, de gedeelde ruimtes zagen er goed uit en er kwam regelmatig een schoonmaakster om die ruimtes schoon te maken. Mijn kamer was niet heel groot maar zeker prima, en voor de badkamer gold hetzelfde.”

“Naast de lessen bood de school elke week een nieuw “cultural program” met elke dag een  activiteit. Ik ben op die manier met de school een dag naar het strand geweest in Cadiz en en ik heb een flamenco show gezien. Erg leuk. Maar na de eerste weken ging ik liever zelf op pad, samen met de mensen die ik had leren kennen.”

“Ook ging ik regelmatig uit. In Sevilla zijn veel leuke clubs en barretjes, en ook hele gezellige mensen die zeker van een feestje hielden.”

“Kortom, ik heb het onwijs naar mijn zin gehad. Ik zou het zonder twijfel nog een keer doen.”

Share Button

Reacties zijn gesloten.