Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Kas studeerde een semester in Florence

Samen met zijn moeder sprak ik Kas omdat hij een tussenjaar overwoog. We bekeken samen een aantal mogelijkheden en dat gaf de doorslag.  Eerst is hij een aantal weken naar Costa Rica gegaan om mee te doen aan een georganiseerd groepsprogramma. En vanaf eind januari ging hij naar Florence voor  een semester aan een Engelstalige onderwijsinstelling aldaar. Hij volgde daar 3 vakken plus 6 uur Italiaans per week.

Hier volgt zijn verslag:

“Het semester-programma was leuk, maar ik heb ook heel erg genoten van de fijne omgeving en van mensen in Florence; m’n huisgenoten, de mede-studenten en de enthousiaste docenten. Na de les waren er altijd wel mensen had waarmee je op het terras of op één van de vele andere mooie plekken in de stad kon zitten. En ook heb ik regelmatig uitstapjes gemaakt naar andere steden in de omgeving.

De school organiseerde ook heel veel dingen buiten de lessen om, zoals wandelingen door de stad, museum-bezoek en wijn- of broodjesproeverijen. Daar heb ik niet vaak aan meegedaan omdat ik meestal te laat was met inschrijven. Maar met de andere studenten daar hebben we ook zelf veel georganiseerd.

Ik was gehuisvest via de school en woonde met nog 4 andere studenten in een gedeeld appartement. Dit was veel beter dan ik had verwacht. Alle kamers waren ruim en modern en we hadden elk een eigen badkamer (dat hadden de meeste andere studenten niet). De woonkamer en keuken waren ook echt top en we woonden op een prima centrale locatie in het centrum van Florence.

Dit semester als onderdeel van mijn tussenjaar was voor mij een verfrissende ervaring waarbij ik volledig werd ondergedompeld in de Italiaanse cultuur samen met allemaal “nieuwe” mensen in een prachtige omgeving.

Het advies en de begeleiding van Bureau Buitenland was heel fijn. Vanuit Florence heb ik niet heel veel contact gehad aangezien ik dat ook niet echt nodig had, maar alle adviezen en hulp voor vertrek waren echt top!

Mijn tussenjaar was nooit zo’n succes geweest zonder Bureau Buitenland.

Share Button

Reacties zijn gesloten.