Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Kim studeerde een semester in San Diego

Een Semester studeren in San Diego

Een Semester studeren in San Diego

Toen ik aankwam in San Diego moest ik alles zelf regelen. Dat viel me wel erg tegen.  Ook had ik  verwacht dat je gemakkelijk contacten met Amerikaanse studenten zou leggen in de lessen, maar dat ging niet echt gemakkelijk. De leraren waren wel prima en gaven goed onderwijs.

 

De accommodatie was goed voor elkaar; de plek was top en de kamers waren zeker groot genoeg. Ik had geluk dat ik hoog in het gebouw zat, waardoor er veel licht in het appartement was. Er werden ook regelmatig feestjes georganiseerd. Die waren wel leuk om mee te maken!

Sporten

Ik heb de eerste maand heel erg mijn best gedaan om bij een sport team te komen maar dat mocht niet, omdat ik niet een heel jaar bleef. Er was wel gratis “gym”.

Vervoer

Ik heb zelf wel vrijwel alles met OV gedaan. Alleen zonder auto kom je vrijwel nergens dus als je de kans hebt die te huren is dat zeker aan te raden! Het openbaar vervoer in Amerika/ San Diego wordt vrijwel alleen gebruikt door zwervers en mensen die een auto niet kunnen veroorloven wat ik erg opmerkelijk vond aangezien in Nederland iedereen van het OV gebruik maakt. s’Avonds voelde ik me niet veilig in me eentje in het OV, maar overdag en met groepen is heel goed te doen! Grote aanrader: UBER!

Kim en Joost v. Schaardenburg SDSUKortom:

Het is een mooie ervaring geweest. Mijn uitstapjes naar LA en San Francisco hebben het extra leuk gemaakt. Ik zou denk ik niet nog een keer naar SDSU gaan; Ik vond het te groot waardoor de aandacht voor de internationale student die slechts 1 semester komt minimaal is.

Ik heb het wel erg prettig gevonden om bij Bureau Buitenland mijn reis uit te zoeken en de verschillende mogelijkheden te zien. Omdat bureau buitenland meer weet over de verschillende plekken wordt het gemakkelijker om te kiezen. Heleen is erg vriendelijk 😉

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.