Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Luisa deed 3 maanden een cursus Frans in Parijs

Luisa studeert Frans in Utrecht en wilde graag voor een tijdje naar Frankrijk om echt vloeiend te worden in haar Frans, het liefst in Parijs. En dat is goed gelukt, lees hier haar verslag.

“Hoewel ik al goed frans kon, wilde ik m’n Frans graag nog meer verbeteren. Ik ben toen via vriendinnen bij Heleen terecht gekomen. Nadat ik haar een mailtje had gestuurd, kreeg ik direct enthousiast antwoord en hebben we samen verschillende opties besproken.

De taalschool en de cursus zijn me erg goed bevallen. Het onderwijs is, ongeacht het niveau waar je instroomt, vanaf dag 1 direct volledig in het Frans. Op de school kom je allerlei verschillende nationaliteiten tegen wat het heel gezellig maakt. Iedereen zit uiteindelijk in hetzelfde schuitje en iedereen begint vaak alleen in Parijs. Daardoor is iedereen heel open en maak je op de eerste dag meteen vrienden. Zo begon ik mijn eerste dag op school alleen, maar eindigde ik de dag in het park voor de Eiffeltoren met allemaal andere meiden met verschillende nationaliteiten die ik die dag op de school had leren kennen. Ik ben de hele periode in Parijs met hen om blijven gaan!

Op de school zat ik met ongeveer 10-14 mensen in de klas. De docent kon op die manier genoeg aandacht aan elk individu geven. De leeftijd van de cursisten varieert van 17 tot 65. Maar het gemiddelde ligt rond de 20. Verder wissel je om de zoveel weken van docent zodat je wel variatie blijft houden. Dit werkt heel goed! Je raakt eigenlijk nooit verveeld, want elke docent heeft weer zijn eigen manier van lesgeven.

Verder hebben we met de school Versailles bezocht, wandelingen gedaan door de Marais en Montmartre, Galeries bekeken, naar Ateliers Lumières gegaan, naar de bioscoop, Fondation Louis Vuitton en ga zo maar door. Zo leer je de stad heel goed kennen en het is daarbij een ontspannen manier om je Frans te oefenen en je klasgenoten beter te leren kennen.

In de weekends bood de school regelmatig excursies aan waar je vrijwillig aan mee kon doen. Zoals naar Giverny (de tuinen van Monet), winetastings of kasteel Chambord. Ik heb hier zelf nooit aan meegedaan omdat ik in het weekend vaak bezoek kreeg uit Nederland of zelf dingen ondernam met vriendinnen die ik hier had in Parijs.

In Parijs woonde ik samen met een studiegenootje uit Utrecht. Zij studeerde hier in Parijs voor 3 maanden aan de Universiteit Dauphine, dus deed totaal wat anders en had daarom ook haar eigen vrienden. Toch deden we ook veel samen. We hadden via via een ruim appartement kunnen regelen in het 12e arrondissement naast Gare de Lyon waar we vaak samen gezellig aten en kookten.

Verder heeft Parijs zo ontzettend veel te bieden. Ik ben regelmatig uitgegaan met vriendinnen hier: er zijn veel leuke barretjes, clubs en natuurlijk heerlijke restaurants. Maar ook aan cultuur zeker geen gebrek. Ik ben een enorme fan van kunst en ben elke week minstens naar twee musea gegaan.

Al met al heb ik het onwijs naar m’n zin gehad hier in Parijs. Het is een unieke ervaring waar je heel veel van leert en bovenal heel erg van geniet. Het is iets wat niemand ooit nog van je afpakt. Parijs heeft m’n hart gestolen!

Het advies van Heleen vooraf was heel fijn. Ze neemt echt de tijd om zich te verdiepen in jouw interesses om zo vervolgens de beste cursussen aan je voor te leggen. Eenmaal in het buitenland is Heleen altijd bereikbaar via whatsapp en/of mail als dat nodig is. Bij mij ging alles goed dus heb ik niet heel veel contact meer opgenomen met Heleen, maar ze stuurde wel een paar keer een appje om te vragen hoe het met me ging en of ik nog vragen had. Super begeleiding!”

Share Button

Reacties zijn gesloten.