Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Maria deed vrijwilligerswerk en meer in Tanzania

Tijdens haar tussenjaar nam Maria 7 weken deel aan een “expeditie” gericht op vrijwilligerswerk en leiderschap, speciaal voor 17-24 jarigen. De hele expeditie bestaat uit 10 weken, maar het is ook mogelijk om 7, of 4 weken deel te nemen. Behalve in Tanzania, wordt dit programma ook georganiseerd in Nepal en in Costa Rica.

“Vorige week ben ik teruggekomen uit Tanzania. De expeditie daar was een fantastische, avontuurlijke en leerzame ervaring die ik nooit had willen missen.”

Tijdens mijn 7 weken daar heb ik 20 dagen een ’trek’ (trektocht met een groep) gedaan en 19 dagen vrijwilligerswerk in het dorpje Majawanga, ten noorden van Dodoma. Daar hielpen we met het afmaken van de toiletten voor de jongens en meisjes, en daarna zijn we begonnen aan het lerarentoilet en hebben les gegeven over puberteit en menstruatie en hygiëne aan de twee hoogste klassen van de basisschool.

Ik heb in deze periode veel geleerd. Niet alleen over de basis van kamperen in het wild en het bouwen van gebouwen, maar ik heb vooral ook veel geleerd over o.a. onafhankelijkheid, gastvrijheid, communicatie zonder een gedeelde taal, leiderschap en samenwerken.

Ik ben Heleen van Bureau Buitenland heel erg dankbaar dat zij mij op het bestaan van deze expeditie heeft gewezen en mij daardoor de kans op een onvergetelijke ervaring hebt gegeven. Zonder haar had ik deze mogelijkheid nooit gevonden tussen het grote aanbod dat er voor de invulling van een tussenjaar is.

Hartelijk dank!

Share Button

Reacties zijn gesloten.