Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Marlouk ging naar Granada (Spanje) en naar Bali.

Marlouk Mutsaerts“Het is een hele goeie kans geweest om te leren op mezelf te wonen en voor mezelf te zorgen, zonder dat ik er helemaal alleen voor stond. Het is heel gezellig en leerzaam geweest! Heleen heeft ons heel goed geholpen door alle opties voor te leggen. Samen zijn we tot 2 hele goeie beslissingen gekomen!”

Granada was precies hoe ik het had verwacht, op een positieve manier. De accommodatie was goed en de school ook. Regelmatig waren er ’s avonds cultuurlessen, die waren erg leerzaam en interessant. Daar ben ik meerdere keren naar toe geweest.

Het uitgaan in Granada was heel leuk. Er was genoeg te doen. Ook kon je er goed winkelen en waren er veel culturele bezienswaardigheden. Verder ben ik naar de sportschool geweest, die was heel schoon, uitgebreid en goedkoop! Het openbaar vervoer is ook goed geregeld, er zijn veel taxi’s en bussen die je goedkoop overal heenbrengen.

Marlouk Mutsaerts - Bali klasOver Bali wist ik niet goed wat me precies te wachten stond qua accommodatie en dag invulling. Maar dat viel allemaal positief mee. Er werden niet heel veel dingen georganiseerd door de organisatie, maar als je bijvoorbeeld een taxi of boot nodig had, dan kon je het aan je huis vragen en regelden zij alles voor je.

In Bali waren mijn verwachtingen van de huisvesting wat lager, maar ik vond het mooie kamers en badkamers, al sliepen we wel met 8 meisjes op 1 kamer en was het water in de badkamer altijd koud, of vaak kwam er zelfs geen water uit de kraan. ( maar dat was niet anders dan verwacht, dus dat was geen probleem!)

Ik zat in Ubud, waar je niet echt kan uitgaan. Maar als je dat wel zou willen kan je naar bijvoorbeeld Kuta of de Gilli eilanden gaan. Wel waren er heel veel marktjes waar je leuke balinese dingen kan kopen. De natuur was natuurlijk onwijs mooi en indrukwekkend.Ik heb veel ondernomen en voelde me altijd onwijs veilig in Bali.

Cursusprogramma: Spaanse cursus en vrijwilligerswerk

Periode:

Granada: 16 maart t/m 26 april 2015

Bali: 9 mei t/m 7 juni 2015

Share Button

Reacties zijn gesloten.