Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Nina deed een cursus Spaans in Buenos Aires

Nadat Nina haar Bachelor had gehaald wilde ze er graag voor een paar maanden even helemaal tussenuit naar Zuid-Amerika. Maar aangezien ze de Spaanse taal nog niet machtig was, startte ze met een cursus Spaans. Ze koos voor Buenos Aires als startbestemming.

Hier volgen een paar stukjes feedback van haar:

Eind april:“Een kleine update uit BA. Ik ben afgelopen vrijdag aangekomen. Ik moest een beetje opstarten, maar het is een erg mooie stad met veel verschillende wijken en culturen. Ik heb pas een klein deel gezien, dus er valt nog veel te ontdekken!! Vandaag ben ik voor het eerst naar school geweest. Ik moest mij om 8:00 melden voor de test. Uiteindelijk was die test niet nodig omdat ik geen enkel woord Spaans spreek. Het is me nog niet duidelijk of er nog mensen aansluiten of dat ik de komende maanden alleen les heb. De Spaanse les was heel leuk en de lerares was erg aardig en behulpzaam. Ik denk dat ik de Spaanse taal goed ga leren!

Eind mei: “Weer even een update vanuit BA. Heb het ontzettend naar mijn zin. Ik woon inmiddels al een paar weken in een studentenhuis met 7 andere internationals (in Palermo Soho). Veel uit Europa (Engeland, Frankrijk, Noorwegen, Finland en één meisje uit de US). Erg gezellig en we doen veel leuke dingen met elkaar. Doordeweeks koken/eten/drinken/chillen we vaak samen. In het weekend gaan we stappen en overdag de stad bekijken. Ook gaan we vaak de stad uit om juist even rust op te zoeken. De cursus heb ik ingekort naar 9 weken in plaats van 12. Ik heb nu elke week 3 uur privé les. Ik heb dit vrij snel met de school kunnen regelen. Ze waren erg behulpzaam en ze begrepen situatie. Daarnaast heb ik geluk dat er niet heel veel studenten zijn op dit moment. Ze zijn hierdoor flexibeler om te schuiven met lessen en docenten.

Ik zit inmiddels in mijn 6e lesweek. Het Spaans begint te komen. Het blijft lastig om te verstaan, maar heb wel het idee dat ik vordering maak. Na deze week heb ik nog 3 weken cursus. Eigenlijk vliegt de tijd voorbij. Eind juni ga ik eerst reizen door Argentinië en daarna verder door Zuid Amerika. Erg veel zin in! Het enige nadeel is dat het nu winter wordt en het in NL lekker warm is. Maar ik mag zeker niet klagen. De “kou” ga ik wel overleven. De komende weken zullen waarschijnlijk net zo snel voorbij gaan als de vorige. Ik heb nog even te gaan gelukkig!”

En de laatste update: “De laatste weken op school zijn voorbij gevlogen. Ik heb een hele leuke tijd gehad in BA en de school had alles goed voor elkaar. Ik heb de cursus Spaans afgerond en ben nu aan het reizen, heel gaaf. Ik ben op de school geëindigd op A2/B1 niveau. Daar ben ik blij mee natuurlijk. Al met al heb ik dus een hartstikke leuke tijd gehad.

De komende weken ga ik nog alleen verder reizen, dus ga ik ook nog veel Spaans oefenen.”

Share Button

Reacties zijn gesloten.