Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Olivier deed een Cambridge-cursus in Bristol

Olivier besloot na zijn eindexamen HAVO bewust voor een Tussenjaar. Zijn wens was om toegelaten te worden voor de Hotelschool en daarom wilde hij graag eerst z’n Engels verbeteren.  Hij koos voor een intensieve cursus Engels in Bristol ter voorbereiding op een Cambridge-examen. Tijdens de 12-weken durende cursus verbleef bij een gastgezin, omdat hij nog geen 18 was en woonde daar samen met een aardige Franse mede-cursist. Eerst 2 weken in quarantaine (in verband met COVID), en daarna begonnen de face-to-face lessen.

Hier volgt zijn verslag:

“Ik startte met 2 weken quarantaine en had toen maar 2 uur per dag Online-les. Dat was wel saai, maar daarna heb ik op de school veel aardige mensen ontmoet; zowel Nederlanders als ook  internationale. De lessen waren zeer goed en daarnaast was er, ondanks Corona, een een leuk sociaal programma. Je kon iedere week voetballen met de docenten, ook werd er een tafeltennistoernooi en een pooltoernooi georganiseerd en ben ik mee geweest met excursies naar Bath en Exeter. Kortom, heel goed geregeld door de school.

Het was een geweldige levenservaring!! Met alle mensen waar ik contact mee had – en nu nog steeds heb –  heb ik een speciale band kunnen opbouwen en dat in een periode van 3 maanden!

Het is echt een aanrader voor mensen die graag een buitenlandse ervaring willen in combinatie met een Engelse taalcursus die op een heel hoog niveau gegeven wordt door leraren met enorm veel ervaring. Kortom het was een super ervaring.”

“Ik wil Heleen Pelle heel erg bedanken voor het warme gesprek dat wij hadden voordat ik naar Engeland ging. Wat zij ons heeft voorgespiegeld, pakte in de praktijk ook zo uit.”

Inmiddels is Olivier toegelaten bij de Hotelschool in Maastricht. Missie geslaagd!

Wanneer je al wel 18 bent, dan kan je ook gehuisvest worden in een gezellig studentenhuis van de school. Daar woon je samen met mede-cursisten, ieder in een eigen kamer, maar je deelt de keukens en badkamers.

Ben jij ook geïnteresseerd in zo’n programma, neem dan contact op via het contactformulier, of stuur een berichtje naar 06-27.197.791 (Heleen Pelle).

Share Button

Reacties zijn gesloten.