Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Sam studeerde 3,5 maand Frans in Montpellier

Na haar eindexamen HAVO koos de 17-jarige Sam voor een tussenjaar. In september is zij gestart met een cursus Frans in Montpellier. Haar eerste plan was om naar Parijs te gaan, maar het werd Montpellier, omdat deze wat stad toch iets beter voelde; Enerzijds vanwege de ligging in het warmere zuiden, maar zeker ook vanwege het feit dat Montpellier minder groot is en toch bruist als een gezellige studentenstad.

Na terugkomst stuurde Sam de volgende feedback:

“In deze periode heb ik heel erg veel geleerd over mezelf; nl. wat ik leuk vind, wat ik kan, hoe ik kan leven zonder mijn familie en vrienden en wat ik wil doen.”

“Ik ben ook heel blij met het advies om naar Montpellier te gaan en het was ook heel fijn dat Heleen heeft geholpen toen ik van gastgezin wilde wisselen in de eerste week.

Op de school waren veel studenten van mijn leeftijd, de groepsgroottes in de klas waren perfect, 10 mensen maximaal. Er was een grote variatie aan nationaliteiten, maar het is me opgevallen dat er bijzonder veel Colombianen en Zwitsers waren. Iedereen was heel gezellig!

Het kwaliteit van het onderwijs vond ik over het algemeen goed! Het lag natuurlijk aan de docent, maar de meeste docenten legden goed uit, waren geduldig en sympathiek (très sympa). Ik heb een officiëel Delf examen Frans gedaan op B2 niveau. Hopelijk ben ik daarvoor geslaagd.

Verder zat ik in een heel fijn gastgezin bij een vrouw waarvan haar dochter net uit huis was gegaan. Ik had geen verdere huisgenoten, maar het contact met mijn gastmoeder was heel goed en het was altijd gezellig. Het eten was prima, en ik heb ook zelf een paar keer gekookt voor ons tweeën, omdat ik dat heel leuk vind om te doen.

Ook heb ik leuke nieuwe vrienden gemaakt, waarmee ik het echt helemaal top heb gehad!!”

 

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.