Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Sasha deed een cursus Frans in het zonnige Monpellier

Sasha had een tussenjaar zonder veel spectaculaire plannen, maar ze wilde wel graag naar Frankrijk om haar Frans te verbeteren. Het hoefde geen lang verblijf te zijn, want het ging haar voornamelijk ook om te ervaring. Samen hebben we besproken welke mogelijkheden er zoal waren en wat de verschillen waren wat betreft huisvesting, tarieven en de gemiddelde leeftijden bij verschillende scholen en uiteindelijk koos Sasha voor een taalschool in Montpellier. Lees hier haar ervaringen:

“Ik had alle 4 weken een leuke en enthousiaste docent die verschillende en interessante onderwerpen behandelde. Ik vond het ook leuk dat er veel verschillende nationaliteiten waren, de meesten waren redelijk jong. Ook hadden we een fijn klaslokaal.

’s Middags en in de weekends organiseerde de school o.a. rondleidingen door de stad, lasergamen, een wijnproeverij, excursies naar andere stadjes, taalavonden in een café waar je met allerlei mensen uit andere landen (ook echte fransen) vrienden kan maken en praten.

Ik zelf heb niet vaak aan die activiteiten deelgenomen omdat het vaak iets goedkoper was om het zelf te regelen. Daarnaast woonde ik in de school-residentie met veel gezellige mensen, dus ik had niet per se grote drang om veel andere vrienden te maken.

Frans in MontpellierIk vond Montpellier een super leuke stad, alles goed beloopbaar en gezellige plekjes, met veel studenten. Voor een maand wonen in zo’n residentie met allemaal studenten van de school was ook een erg leuke ervaring.

Er waren veel verschillende nationaliteiten, dat vond ik erg leuk. Ook de taalschool was een plek met een goede sfeer, erg aardige docenten en medewerkers, en de meeste “studenten” waren ook gemotiveerd om hun Frans te verbeteren.

Heleen van Bureau Buitenland was erg aardig en erg behulpzaam toen het ging om de keuze voor de stad waar ik Frans wilde leren. Het was erg fijn dat ze wist wat de verschillen waren tussen de steden en hierdoor ben blij met mijn uiteindelijke keuze! Ik heb Heleen verder niet veel nodig gehad, maar ik wist dat ze gelijk kon helpen met advies of dingen regelen als ik dat nodig had. Het was fijn om met Bureau Buitenland een taalreis te regelen.

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.