Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Sophie deed een cursus Engels aan een College in Engeland

Sophie wilde tijdens haar tussenjaar graag haar Engels verbeteren en ging daarom 6 weken naar een College in Zuid-Engeland. Ook zou ze nog graag ergens buiten Europa vrijwilligerswerk gaan doen, maar die plannen zijn nog in de maak.

“Mijn tijd in Chichester was in 1 woord: Top! Ik had van tevoren nooit gehad dat je in zo’n korte periode zo gehecht kon raken aan een nieuwe plek en de mensen daar. Elke dag was zo leuk en ik had deze ervaring echt nooit willen missen!”

“De lessen waren elke dag heel leuk en leerzaam. De leraar had de les altijd goed voorbereid en zorgde ervoor dat de les erg afwisselend was, zo moesten we soms serieuze schrijfopdrachten of luisteroefeningen maken en deden we daarna Engelse spelletjes die ervoor zorgden dat je vocabulaire werd uitgebreid. Dat zorgde ervoor dat de lessen niet saai werden. Ook had iedereen een tutor met wie je elke 5 weken een gesprekje had over je vorderingen, maar ook over hoe het verder met je ging. Dit was heel fijn!]

Daarnaast organiseerde het College regelmatig activiteiten, zoals een tripje naar Brighton of naar het Harry Potter museum in Londen. Het enige minpuntje was dat de activiteiten vaak voor maar een beperkt aantal leerlingen waren, maximaal 10 tot 15 personen. Dit zorgde ervoor dat niet iedereen die mee wilde, ook daadwerkelijk mee kon.

westgate1 chichester

De huisvesting in de Residentie van het College voldeed aan mijn verwachtingen. De grootte van mijn kamer was goed. Je had genoeg ruimte voor alles en het hebben van een eigen badkamer was fijn. De keuken was ook goed en had alles wat je nodig had. De keuken deelde je met 6 andere internationale studenten, dat was erg gezellig. De mensen op je gang leerde je daardoor snel kennen, maar ook de anderen in het gebouw leerde je snel kennen. Het was altijd heel gezellig, je kwam namelijk altijd wel iemand tegen met wie je even kon kletsen etc. Doordat je met z’n allen in een residentie woonde en ook nog naar dezelfde school ging, maakte je heel snel vrienden en was je nooit alleen.”

“Het advies en de begeleiding van Bureau Buitenland was erg goed. Ik had bedacht dat ik graag een Engels taalcursus wilde doen in Engeland, Heleen kwam toen met een paar scholen in Engeland en samen kwamen we toen uit op Chichester College. Dit bleek de perfecte keuze te zijn voor mij. Voor ik vertrok heeft ze me allerlei informatie toegestuurd over de school en over de residentie waarin ik verbleef. Tijdens mijn verblijf stuurde ze me ook nog een berichtje over hoe ik het daar had, dat was erg leuk! Kortom de begeleiding was heel goed!”

Share Button

Reacties zijn gesloten.