Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Teun deed een cursus Duits in Berlijn

Na haar VWO-examen besloot Teun om een tussenjaar te nemen. Ze was nog niet zeker van haar studiekeuze, dus een jaartje extra om daar over na te denken leek Teun wel fijn. Eén van haar opties voor een vervolgstudie was een Bachelor Duitse Taal en Cultuur. Vandaar dat zij uiteindelijk koos voor een kennismaking met die taal en cultuur in het bruisende Berlijn. Lees hier haar verhaal:

“Het was een ervaring om voor altijd mee te nemen en om nooit te vergeten. Ik heb de leukste mensen ontmoet, geleerd om zelfstandig en zelfredzaam te zijn en ik spreek nu zelfs (meer dan alleen) een woordje Duits ;-)”

“Ik vond de kwaliteit van de lessen top. Ik heb twee leraren gehad en beiden waren zij erg goed. Ook de klassengrootte was fijn. De klassen zijn niet groter dan 12 mensen, dus je hebt altijd individuele aandacht en je doet altijd mee met de les.

Ik verbleef in een appartement op de Campus. Daar was ik heel blij mee, het was ruim en mooi en ik voelde mij er best wel thuis. Wat alleen niet fijn was, was dat de lift kapot was sinds ik aankwam en mijn appartement helemaal boven op de zolder was. Er werd mij verteld dat het gemaakt zou worden, maar toen ik wegging was het nog steeds kapot. En aangezien ik tussendoor ook nog een keer intern moest verhuizen, heb ik m’n koffer vaak op en neer moeten tillen. Maar buiten de verhuisdagen om, was het best wel goed dat ik genoodzaakt was de trap te nemen. Zo bleef ik wel lekker fit.

Ook het advies en de begeleiding van Bureau Buitenland was heel fijn! Dankzij Heleen ben ik erachter gekomen wat ik wilde doen in mijn tussenjaar. Ik kreeg concrete plannen te horen en toen was het voor mij alleen nog maar een kwestie van een keuze maken. Een foute keuze zal er nooit tussen zitten, want van Heleen krijg je het vertrouwen dat het allemaal geweldig zal worden.

Ook tijdens mijn verblijf waren er dingen voorgevallen waar ik zelf een beetje paniek van kreeg (een plotselinge verhuizing), maar door het goede contact met Heleen en haar slagvaardigheid werd het meteen opgelost. Tussendoor kreeg ik ook nog appjes met de vraag hoe ik het had. Dit was heel fijn, attent en dit maakt het contact persoonlijk.

Kortom: het was een geweldige ervaring met Bureau Buitenland en ik raad hun begeleiding aan iedereen aan die door de bomen het bos even niet meer ziet.”

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.