Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Veerle studeerde 3,5 maand Spaans in Valencia

Veerle haar tussenjaar heeft bestaan uit de eerste periode hard werken en geld te verdienen om daarna een leuke en leerzame tijd te hebben in Spanje. Haar favoriete bestemming in Spanje was Barcelona, maar om verschillende redenen werd er uiteindelijk toch voor Valencia gekozen. In eerste instantie voor 12 weken, maar omdat Veerle het zo goed naar haar zin had heeft ze later nog 3 weken bijgeboekt.

Lees hier haar ervaringsverhaal:

De lessen: “Los van de eerste 3 a 4 weken (als beginner) zat ik vrijwel altijd in een klas met veel verschillende nationaliteiten. Ik zat vaak in een klas met Duitsers, Zwitsers, Engelsen, Ieren, Amerikanen en Japanners. Dat zorgde altijd voor een leuke dynamiek en interessante gesprekken. Dit vond ik een groot pluspunt. Daarnaast waren de (meeste) leraren ook altijd superaardig, vrolijk en geïnteresseerd. Ook voor en na de les. Dat vond ik heel leuk en daardoor had ik altijd zin in de les.

Ook de kwaliteit van de lessen was hoog. Elke les leer je heel veel, omdat er meerdere manieren van lesgeven gebruikt werden. Grammatica, lezen, luisteren, heel veel praten en bij sommige leraren deden we veel spelletjes en creatieve opdrachten en daardoor leer je ook veel van de taal op een andere manier. Er zat voor mij een goede mix en structuur in de lessen.”

Huisvesting: “Ik had een mooie en schone kamer in één van de Residenties van de school. Die kamer deelde ik met een ander meisje. Dit vond ik wel gezellig, maar je mist je privacy wel een beetje. De badkamer deelden we met 3/4 mensen. Ook de keuken deelden we, dat was soms wel lastig met het (slechte) schoon houden door iedereen.”

Buitenschoolse activiteiten: “Er is een app van de school waar elke week activiteiten op staan waar je je voor kan inschrijven. Elke week is er een stadstour en een tapasavond. Daarnaast zijn er ook vaak activiteiten naar een museum en elke week is er ook een sportactiviteit. Op zaterdag wordt er vaak een excursie aangeboden naar een plek in de omgeving Valencia. Vooral de eerste maand vond ik het leuk om hieraan mee te doen, want je leert hierdoor heel veel mensen van over de hele wereld kennen.

Kortom: “Ik heb een ontzettend leerzame en gezellige tijd gehad met veel bijzondere ervaringen die ik voor de rest van mijn leven bij me draag!”

Bureau Buitenland: “Ik heb een goede begeleiding gehad bij de voorbereiding van mijn reis. Wat ik fijn vond is dat Heleen heel eerlijk was. In eerste instantie was mijn plan om naar Barcelona te gaan, maar ik ben blij dat ik uiteindelijk voor Valencia gekozen heb! Ook heeft Heleen veel contacten met scholen in Spanje, hierdoor krijg je betrouwbare informatie wat heel helpend was in het maken van een keuze.”

 

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.