Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Wat voor cursus Engels is geschikt voor mij?

Als je een Engelstalige studie wilt doen, als je naar een Engelssprekend land wilt verhuizen of als je simpelweg bewijs wilt hebben van je Engels niveau, kun je kiezen uit verschillende cursussen Engels. Het hangt af van je persoonlijke situatie en wensen welke cursus het meest geschikt is voor jou.

Cambridge examensDe Cambridge-examens hebben een internationale reputatie en worden wereldwijd erkend als een tastbaar bewijs van een degelijke kwalificatie van Engelse taalvaardigheid  door universiteiten, bedrijven en werkgevers. Over de hele wereld zijn er taalscholen die voorbereidingscursussen aanbieden voor de verschillende beschikbare niveaus (FCE, CAE en CPE). De cursus omhelst minimaal 20 en maximaal 30 lessen per week en duurt doorgaans 10 tot 12 weken. In de zomer organiseert een aantal scholen zgn. crash-courses van 4 weken.

De Cambridge-examens worden wereldwijd (dus niet alleen in Cambridge) georganiseerd in december, maart en juni, en soms ook nog 1x in augustus. Het behaalde Cambridge-diploma blijft in principe je leven lang geldig. (Een aantal Universiteiten vraagt voor toelating echter toch om een diploma, of certificaat dat niet ouder is dan 2 jaar )

IELTS-testNaast cursussen Cambridge Engels, zijn er ook kortere cursussen die voorbereiden op een zgn. IELTS-test. Deze cursussen zijn met name bedoeld voor studenten die een officieel Engels taalcertificaat nodig hebben voor een Engelstalige studie. Zo’n IELTS-certificaat wordt wereldwijd erkend door professionele instellingen en universiteiten, maar is slechts 2 jaar geldig.

Je kunt niet zakken voor je IELTS-test, maar je krijgt een bepaalde score toegekend. Deze varieert van 1 tot 9, waarbij 9 de hoogst mogelijke score is. Met een score van 6.5 word je tot de meeste Engelstalige studies (inclusief Masters) toegelaten. Voor sommige studies is een score van 5.5 zelfs al voldoende.

De Amerikaanse variant van de IELTS-test is de TOEFL-test. Deze test meet hetzelfde als een IELTS-test, maar de testmethode verschilt enigszins.

Wanneer je graag meer wil weten over de verschillende mogelijkheden en de prijskaartjes die daaraan hangen, laat dan je gegevens achter op  het contactformulier op de website, of via Whatsapp op 06-27.197.791 (Heleen Pelle). Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Share Button

Reacties zijn gesloten.