Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Een semester studeren in de USA – ook met HAVO-diploma

Semester studeren in San Diego

In Amerika studeren is een droom van veel jongeren. Voor de grote universiteiten gelden strenge instroomeisen, maar er zijn daarnaast ook goede mogelijkheden om te studeren aan een zgn. Community College. Daar kan je ook met een Nederlands HAVO-diploma terecht.

Als internationale student word je op een persoonlijke manier begeleid door de staff van het International Office; enerzijds om je te helpen bij het samenstellen van je studiepakket en daarnaast ook om het optimale te halen uit je verblijf. Je kan kiezen uit een verscheidenheid aan vakken. Ook worden er regelmatig activiteiten waardoor je snel je mede-studenten leert kennen.

Sommige Community Colleges beschikken over studentenhuisvesting op hun eigen campus, maar er zijn ook Colleges waar je je eigen huisvesting moet regelen.

Start-mogelijkheden: augustus/september en januari

Minimale verblijfsduur: 1 semester (ca. 3 maanden)

Populaire Colleges zijn o.a:  Green River College (in de buurt van Seatle), San Diego State University (in San Diego) en Santa Barbara Community College (in Santa Barbara).

Kijk hier voor een ervaringsverhaal.

Wanneer ook jij geïnteresseerd bent om tijdens je tussenjaar voor een periode in Amerika te studeren, laat dan je gegevens achter op het contactformulier, of stuur een berichtje naar 06-27.197.791.

Share Button

Reacties zijn gesloten.