Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Een semester studeren in de USA – ook met HAVO-diploma

Een Semester in de USA

Een Semester in de USA

Green River Community College is gelegen in de staat Washington, op ca. 40 kilometer afstand van Seattle. Het College biedt kwalitatief uitstekend onderwijs. Er studeren 10.000 studenten, waaronder 1750 internationale studenten uit 64 landen.

Als internationale student word je op een persoonlijke manier begeleid door de staff van het International Office; enerzijds om je te helpen bij het samenstellen van je studiepakket en daarnaast ook om het optimale te halen uit je verblijf. Je kan kiezen uit een grote verscheidenheid aan vakken. Ook worden er veel activiteiten en excursies georganiseerd, waardoor je snel je mede-studenten leert kennen. Het College is gelegen in een mooie omgeving, op slechts een uur rijden van fantastische skigebieden.

Bovendien is dit is één van de weinige Amerikaanse Community Colleges waar je al vanaf je 17de op de campus mag wonen.

Je kan bij dit College terecht met zowel je HAVO, als je VWO-diploma.  Voor VWO-ers is er een specifiek voortraject dat toegang biedt tot het Liberal Arts Programma van University College Roosevelt in Middelburg.

Instroomeis: HAVO, of VWO-diploma, met een 7, resp. een 6 voor Engels op je eindlijst

Indien je je vooraf wil verzekeren van de vakken die je wil gaan volgen, dien je een Engelse taaltest af te leggen, zoals IELTS, of TOEFL. Dat kan hier gewoon in Nederland.

Start-mogelijkheden: september en januari

Klik hier voor een ervaringsverhaal

Naast deze mogelijkheden bij GRCC zijn er ook soortgelijke mogelijkheden voor een semester studeren na je eindexamen bij: San Diego State University, Santa Barbara Community College en Hillsborough Community College (in Florida).

Voor meer informatie kan je contact opnemen via het contactformulier op de website, of telefonisch via 026-4425379.

Share Button

Reacties zijn gesloten.