Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Herman deed een cursus Russisch in St Petersburg

Herman Mellema - St PetersburgRussisch in St Petersburg: 

Het was een geweldige ervaring in zo’n wereldstad. De beste manier om een taal te leren is om je er gewoon in onder te dompelen en dat is gelukt. Het was een hele gave ervaring en ik heb er vrienden voor het leven gemaakt.

De taal is natuurlijk niet makkelijk maar het tempo mocht zelf beslist worden. Wanneer het te snel ging kon je het altijd aangeven. Bovendien woonde ik bij een heel zorgzaam gezin met een zoon die mij goed heeft begeleid met Russisch en het vertalen naar het Engels.

De school had buiten de lessen om een activiteitenprogramma. Ik heb meegedaan met het maken van een eigen matroesjka, een city-trip, enz. Daarnaast had ik al snel een goeie groep vrienden waarmee ik me zelf kon redden in de stad en zelf op avontuur kon.

Het was goed en veilig om uit te gaan. Het openbaar vervoer vond ik in het begin wel eng, maar later ging het erg gemakkelijk. Ik heb me verder steeds veilig gevoeld, maar je moet in een stad als St Petersburg geen domme dingen doen….

Het advies en de begeleiding van Bureau Buitenland hebben wij als prettig en solide ervaren. De voorbereiding er naar toe was duidelijk en de hulp was fijn.

Share Button

Reacties zijn gesloten.