Een persoonlijke aanpak bij je zoektocht naar een passende buitenlandervaring!

Een Engelstalig semester in Florence

Florence2Ben je geïnteresseerd in de Italiaanse cultuur, zoals de kunst, de architectuur en de Italiaanse keuken? Dan is het mogelijk om een semester, of een heel academisch jaar te studeren aan een Engelstalig onderwijsinstituut in Florence. Deze instelling biedt ongeveer 2500 studenten per jaar de gelegenheid om studie-ervaring op te doen in een grote verscheidenheid aan vakken. De studenten komen voornamelijk uit de USA, maar ook uit andere delen van de wereld.

Alle vakken worden in het Engels gegeven. Om te worden toegelaten dien je aan te tonen dat je beschikt over een officieel Engels taalcertificaat (CAE, of IELTS). Ook moet je minimaal 18 jaar oud zijn bij aanvang van het programma.

Je kan kiezen uit vakken op gebieden als Kunstgeschiedenis, Politicologie, Geschiedenis en Communicatie, maar ook praktische vakken zoals Koken, Juwelen maken, Tekenen, Schilderen en Beeldhouwen en daarnaast een paar uur Italiaans per week. De gebouwenen van deze onderwijsinstelling liggen verspreid in het historische centrum van Florence. Zo vindt de kookcursus plaasts in de overdekte markt (de Mercato Centrale) van Florence.

De huisvesting wordt ook verzorgd door deze onderwijsinstelling. Je komt, samen met mede-cursisten, te wonen in appartementen in het centrum van de stad. Zo woon je midden tussen het historische en culturele erfgoed van Italië.

Lees voor de ervaringen van twee van onze Tussenjaar-klanten hier het verslag van Irenee en hier van Claire.

Lijkt zo’n veelzijdige invulling voor je tussenjaar je wel wat? Laat dan je contactgegevens achter op het het contactformulier of via Whatsapp – naar 06-27.197.791 (Heleen Pelle).

Share Button

Reacties zijn gesloten.